Blå kokboken utsedd till världens bästa välgörenhetskokbok

Fr vä: Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen, Anna Benson, författare och initiativtagare till Blå kokboken, Göran Hellberg, generalsekreterare Prostatacancerförbundet.

Ett flertal svenska kok- och dryckesböcker prisades under Gourmand World Cookbook Awards, däribland utsågs Anna Bensons kokbok till världens bästa välgörenhetskokbok – tredje gången gillt för serien.

Blå kokboken är uppföljaren till Anna Bensons succéer Rosa kokboken och Rosa kokboken II, som kom 2014 och 2015 på Benzer Publishing. Precis som med de två första böckerna i serien går 100 kronor per bok till kampen mot cancer, denna gång med Prostatacancerförbundet som förmånstagare.

Båda versionerna av Rosa kokboken har prisats under World Cookbook Awards, och under 2018 års upplaga av tävlingen som nyligen gick av stapeln i Yantai, Kina, utsågs Blå kokboken till vinnare – bäst i världen – i sin kategori Välgörenhet.

– Jag är så glad att kunna sprida matglädje och samtidigt göra gott. Blå kokboken har samlat in över en halv miljon kronor till den viktiga prostatacancerforskningen – och nu också belönats med det här priset. Jag är överlycklig, det här är bland det största man kan vinna i kokbokssammanhang! säger Anna Benson i ett pressmeddelande.

En komplett sammanställning av alla de svenska bidrag som vann i sina kategorier i Gourmand World Cookbook Awards är på väg. Vi på Boktugg är själva oerhört stolta och glada över att ha korats som världens bästa nyhetssajt/nyhetsbrev om kokboksbranschen.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL