Här är de nominerade till Årets Bok 2018

De 12 nominerade till folkets litteraturpris Årets Bok 2018.

Från och med idag kan alla rösta på sin favorit bland de tolv titlar som har nominerats till Årets Bok 2018. Vinnaren presenteras på Bokmässan i september.

– Tredje gången för Årets Bok, och tre är väl någon sorts jubileum ändå? Det tycker i alla fall vi, så i år växlar vi upp ytterligare och hoppas såklart att vi får läsarna med oss och slår röstningsrekord igen. Det är också otroligt spännande med årets 12 nomineringar. En fantastisk lista, juryn har verkligen fått till ett superstarkt startfält. Det kan sluta hur som helst! säger Petra Nuhma, marketing- & PR-specialist för Bonniers Bokklubbar i ett pressmeddelande.

De nominerade till Årets Bok 2018

Stanna hos mig, Ayobami Adebayo (Piratförlaget)
Mischling, Affinity Konar (Polaris Förlag)
Den svavelgula himlen, Kjell Westö (Albert Bonniers Förlag)
Skrik tyst så inte grannarna hör, Karin Alfredsson (Bokfabriken)
Koka Björn, Mikael Niemi (Piratförlaget)
Nej och åter Nej, Nina Lykke (Wahlström&Widstrand)
Mitt hjärtas oro, Malou von Sivers (Norstedts)
Annabelle, Lina Bengtsdotter (Forum)
Husdjuret, Camilla Grebe (Wahlström&Widstrand)
1793, Niklas Natt och Dag (Forum)
Kvinnan i fönstret, A J Finn (Albert Bonniers förlag)
Den lilla bokhandeln runt hörnet, Jenny Colgan (Massolit)

ANNONS

På sajten aretsbok.se kan man läsa mer om de nominerade titlarna och ta del av juryns motiveringar.

De tolv nominerade titlarna har utsetts av Bonniers Bokklubbars litteraturredaktörer efter följande kriterier: Boken ska innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö. Den ska vara utgiven på svenska i Sverige (oberoende av förlag/egenutgivning) under 1 maj 2017–30 april 2018. Boken ska tilltala en bred läsekrets samt ha en hög språklig kvalitet.

Röstningen pågår på www.aretsbok.se från 24 april till 26 augusti, och det går att rösta en gång om dagen. Vinnaren, det vill säga författaren till den bok som får flest röster, tilldelas 30 000 kronor. Både författare och förlag tilldelas en statyett.

ANNONS

Förra året vann Alex Schulman för sin bok Glöm mig.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.