Deckarförfattaren Viveca Sten i designsamarbete med Akademibokhandeln

Författaren Viveca Sten. Foto: Thron Ullberg

Under våren 2018 pryds Akademibokhandelns presentpapper och påsar av Viveca Stens tolkning av ”Att läsa är att resa” – en hyllning till skärgården.

Viveca Sten har valt att utgå från skärgården i sin tolkning av ”Att läsa är att resa” för Akademibokhandelns påsar och presentpapper.

– När frågan kom upp om en text till Akademibokhandelns ikoniska presentpapper var den oemotståndlig. Vilken chans att få bjuda in tusentals bokläsare till min avgudade skärgård och dela med mig av några fina bokminnen. Jag har älskat det unika ö-landskapet sedan barnsben, och är så glad över möjligheten att berätta om det – i paketform, säger Viveca Sten i ett pressmeddelande.

ANNONS

Viveca Sten har gjort enorm succé med sin deckarserie Morden i Sandhamn – 4,5 miljoner sålda böcker på 10 år. Böckerna har även filmatiserats och gått som tv-serie. I maj 2018 kommer ännu en bok i serien, I fel sällskap (Forum). Viveca Sten har även tillsammans med sin dotter Camilla skrivit en rysartrilogi för barn som är utgiven på Bonnier Carlsen, bestående av Djupgraven, Sjörök och den tredje och sista delen Mareld som utkommer i september 2018.

Akademibokhandeln har sedan 2011 samarbetat med flera andra författare och illustratörer som Jason Diakité, Jonas Karlsson, Sven Nordqvist och Stina Wirsén, som har fått sätta sin prägel på presentpapper och påsar.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.