Lisa Lundmark får Slangbellan för bästa barnboksdebut 2017

Lisa Lundmark tilldelas debutantpriset Slangbellan för sin bok Haj-Jenny.

Debutantpriset Slangbellan går till Lisa Lundmark för boken Haj-Jenny. Juryn lyfter i motiveringen bland annat ett enkelt språk och underfundig humor.

Priset Slangbellan delas ut av BULT (Barn- och ungdomslitterära sektionen i Sveriges Författarförbund) för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur.

I år går priset till Lisa Lundmark för debutboken Haj-Jenny, en kapitelbok för åldern 6-9 år som är illustrerad av Charlotte Ramel och utgiven på Natur & Kultur.

ANNONS

Juryns motivering lyder: ”På ett enkelt språk och med underfundig humor gestaltar Lisa Lundmark i Haj-Jenny den stora livsutmaningen att våga stå för den man är – även om man inte tar plats och pratar högt i klassrummet som alla andra. Den lekfulla symboliken med hajen är välfunnen, mitt i prick i barnets fantasi.”

Priset delades ut den 11 april på Författarnas Hus i Stockholm. Vinnaren Lisa Lundmark erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett diplom av 2016 års pristagare Maja Säfström samt 30 000 kronor.

Övriga nominerade

Yrsa Walldén: Allt jag inte sa (Vox by Opal)
Angelica Öhrn: Anton och Teitur (Kikkuli) – läs Boktuggs intervju med Kikkulis förlagschef.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.