Jacqueline Woodson ges ut på svenska av Natur & Kultur

Jacqueline Woodson, mottagare av ALMA-priset 2018. Foto: Marty Umans

ALMA-priset 2018 tilldelades den amerikanska författaren Jacqueline Woodson. Nu är det klart att det blir Natur & Kultur som kommer att ge ut henne på svenska.

I slutet av mars stod det klart att den amerikanska författaren Jacqueline Woodson tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2018. Då var Woodson ännu outgiven på svenska, och vi undrade förstås vem som skulle kasta sig över de svenska rättigheterna. Nu är det klart att det blir Natur & Kultur – fast när den första titeln kommer och vilken det blir finns det ännu ingen information om.

– Vi är mycket glada för detta, Woodson skriver om brytpunkter i unga människors liv och om relationer i en värld präglad av motsättningar och fördomar. Hennes texter är radikala och ömsinta, på en och samma gång, säger Marie Augustsson, förläggare för barn- och ungdomsböcker på Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Jacqueline Woodson tilldelades ALMA-priset med följande motivering: ”Jacqueline Woodson låter oss möta unga människor som kämpar för att hantera sin utsatthet och finna en plats där tillvaron kan få fäste. På ett närmast tyngdlöst språk skriver hon fram berättelser med en djup och sammansatt klang. Jaqueline Woodson fångar en unik poetisk ton i en vardag som delas mellan sorg och hopp.”

Jacqueline Woodson kommer till Sverige i slutet av maj för prisutdelningen.

Läs också: Jacqueline Woodson får ALMA-priset 2018

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.