Dagbok för alla mina fans har sålt mer än 200 miljoner ex

Jeff Kinneys barnböcker fortsätter locka unga läsare. Foto: iStock, omslag Bonnier Carlsen

Trettonde boken om Greg kommer släppas i en internationell världsrelease den 30 oktober 2018. Jeff Kinneys humorserie är en dundersuccé med mer än 200 miljoner sålda ex världen över.

Dagbok för alla mina fans, skriven och illustrerad av Jeff Kinney, har sålt i mer än 200 miljoner exemplar världen över, meddelar det amerikanska förlaget Amulet Books enligt Publisher’s Weekly. Förra året firade serien 10 år på marknaden, och hitintills finns böckerna på 56 språk i fler än 140 länder.

Nu är dessutom den trettonde boken på väg. Titel eller omslag kommer att avslöjas den 1 maj på seriens egen hemsida wimpykid.com och i amerikansk tv. Men det är redan klart att boken kommer att släppas simultant den 30 oktober 2018 i fler än 20 länder, däribland Sverige.

ANNONS

Serien är översatt till svenska av Thomas Grundberg och ges ut på Bonnier Carlsen, som i december 2017 berättade för Boktugg att de har sålt nära 900 000 exemplar av serien genom åren. Bara under förra året såldes över 100 000 böcker av Jeff Kinney på svenska. På topplistan för den totala bokförsäljningen under 2017 ligger den senaste delen i serien, Fly fältet, på plats 9.

Succén fortsätter med andra ord – kommer Bonnier Carlsen att kunna fira 1 miljon sålda Jeff Kinney-böcker under 2018?

Läs också:

ANNONS

Jeff Kinneys Dagbok för alla mina fans banar väg för fler humoristiska barnböcker

Översättaren Thomas Grundberg: Humor är en oumbärlig egenskap för att klara av livet

Dagbok för alla mina fans fortsätter toppa listorna världen över

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.