Konsertliknande lansering av Harry Potter-ljudbok

Ny ljudboksutgåva av Quidditch Through the Ages spelades upp på ett av Londons konserthus. Foto: Edmund Gall/Flickr

I samband med lanseringen av den nya audioutgåvan av JK Rowlings Quidditch Through the Ages fick 200 personer en 360-graders ljudupplevelse.

Den nya audioversionen av Quidditch Through the Ages (Quidditch genom tiderna) släpptes häromdagen på Audible och Pottermore. Lanseringen fick ett något udda format, skriver The Bookseller: 200 personer fick lyssna till när ljudboken spelades upp med hjälp av inte mindre än 38 högtalare, ackompanjerat av ljusprojektioner och rekvisita, i St Lukes konserthus i London.

Tanken var att publiken skulle få en känsla av att bevittna världscupsfinalen i trollkarlssporten Quidditch. Boken är inläst av Andrew Lincoln och matchen kommenterades av karaktärerna Ginny Potter (inläst av Imogen Church) och Rita Skeeter (inläst av Annette Badland).

– Ljudlandskapet som Pinewood och Kinicho skapade till vårt event fick besökarna att ducka och slänga sig åt sidan för att undvika bollar och kvastar som for förbi. Rummet sprudlade av energi och spänning – det kändes verkligen som om man befann sig vid sidlinjen av världscupen i Quidditch 2014, säger Laurence Howell, innehållschef på Audible UK, i en intervju med Pottermore.

Quidditch Through the Ages kom ut 2001 och skrevs ursprungligen för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Comic Relief. Ljudboken kommer att fortsätta på samma spår och vinsten går till Comic Relief och till Rowlings egen välgörenhetsorganisation Lumos.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL