Här är författarna som kan vinna Melodifestivalen 2018

Samir & Viktor (Samir Badran och Viktor Frisk) är i final i Melodifestivalen igen. Viktor har även skrivit en bok och är därmed en av författarna i Melodifestivalen 2018 som fortfarande har chans att vinna årets tävling. Foto: United Stage

Jonas Gardell, Viktor Frisk, Robert Gustafsson och Edward Blom är några av artisterna som tävlat i Melodifestivalen 2018, och även har skrivit böcker.

Flera av årets deltagare i Melodifestivalen är inte bara artister, utan även författare. Jonas Gardell är utan tvekan den av deltagarna som har skrivit flest böcker, och är även den enda som har skrivit skönlitteratur. Bland de andra deltagarna är det främst självbiografier och kokböcker som gäller.

Av de som tävlar i finalen på lördag har fyra av de tolv deltagarna skrivit böcker, och ytterligare fyra har redan åkt ut under tidigare deltävlingar. Här nedan följer en lista på alla deltagare i årets Melodifestival som har skrivit böcker – och exempel på boktitlar.

Deltagare som har gått till final:
Viktor Frisk (Samir & Viktor) – Min superkraft! Så har jag lärt mig att älska min struliga adhd
Jessica Andersson – När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var
Felix Sandman – The Fooo Conspiracy: the original and official photo book (tillsammans med sitt tidigare band)
Robert Gustafsson (Rolandz) – Från vaggan till deadline

Deltagare som har åkt ut:
Jonas Gardell – Har skrivit över 20 böcker, bland annat En komikers uppväxt och Torka aldrig tårar-trilogin
Kikki Danielsson – Kikki Danielsson: Ett schlagerliv
Kalle Moraeus – En matresa i Dalarna: Maten, musiken och sevärdheterna
Edward Blom – Kokkonst för livsnjutare, Allting gott och alldeles för mycket och Mums för minigourmeter och matgladisar

Och frågan är förstås vilka av årets finalister som utöver skivkontrakt kommer att belönas med avtal om bokutgivning? För den som är nyfiken på fenomenet Melodifestivalen finns ju förresten en aktuell bok – Melodifestivalen : från frack till folkfest av Hanna Fahl (Max Ström) som släpptes i januari. Eller varför inte boken I skuggan av rampljuset : maskrosbarnet som vann melodifestivalen (Printz Publishing) av låtskrivaren Bobby Ljunggren (vars låtar vunnit Melodifestivalen flera gånger) som skrevs tillsammans med Linda Grahn.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

fanny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL