Feelgoodfestivalen i Mariefred tar form – över 20 författare inbokade

Den 4 augusti 2018 är det premiär för feelgoodfestivalen i Mariefred. Foto: Printz Publishing

Printz Publishings feelgoodfestival arrangeras i Mariefred den 4 augusti 2018. Nu är hela programmet släppt.

I december skrev vi om att förlaget Printz Publishing startar ett nytt litteraturevent som länge har efterfrågats – en feelgoodfestival. Nu har den första upplagan av festivalen börjat ta form ordentligt. Programmet presenteras i sin helhet på festivalens hemsida.

Christoffer Holst, festivalgeneral och förläggande redaktör på Printz Publishing, säger att det inte har varit helt lätt att få ihop ett program med över tjugo författare där alla ska få prata om något som funkar för just dem. Men han känner sig nöjd med resultatet.

ANNONS

– Även om alla våra författare skriver feelgood, så är ju feelgood ett väldigt stort genreparaply. Under det får både relationsdraman, romance, komedier och till och med mysdeckare plats. Så det finns en hel del att prata om!

Feelgoodfestivalen i Mariefred arrangeras på initiativ av Printz Publishing men sker i samarbete med tio andra bokförlag som medverkar med sina författare.

– Intresset har varit stort, och det är vi glada för, säger Christoffer. Det märks att en festival som varken är litterär eller deckarfokuserad har varit efterlängtad och det är väldigt kul att jobba med den. Det är många trådar som ska sys ihop, men vi är övertygade om att det kommer att bli en rolig dag där besökarna får mycket för pengarna!

ANNONS

Över tjugo etablerade feelgoodförfattare kommer till festivalen, däribland Moa Herngren, Åsa Hellberg, Marianne Cedervall, Anna Fredriksson, Anna Jansson och Annette Haaland. Av de medverkande författarna är bara två män och resten kvinnor.

– Män är lite av en bristvara i feelgoodgenren, konstaterar Christoffer. Vi som festival har inte kontaktat författarna direkt, utan har hört av oss till förlagen och låtit dem styra vilka författare som kan vara aktuella. Men en snabb googling visar ju att genren är väldigt kvinnorepresenterad. Och vi vet ju även att majoriteten av våra besökare kommer att vara kvinnor, för det är kvinnorna som driver läsandet av underhållningslitteratur i Sverige. Och det är vi ju glada för!

Besökare ska lockas till festivalen med seminarier, skrivarskola, signeringar, en goodiebag med läsning, fika och ett glas bubbel. Eftersom arrangemanget hålls på Gripsholms värdshus så finns en övre gräns på runt 200 besökare.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

– Lokalerna där håller inte för mer än så, säger Christoffer. Men beroende på hur stort intresset blir kanske vi växer nästa år. Trots att vi gillar det lilla och mysiga …

Feelgoodfestivalen i Mariefred äger rum lördagen den 4 augusti 2018. Biljetter kan köpas på feelgoodfestivalen.se.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.