Word Audios grundare investerar i amerikansk start up – Serial Box

Mattias Lundgren, Word Audio Publishing International, är en av investerarna i Serial Box som kallar sig själva "The HBO of Reading".

Serial Box, en amerikansk start up som har kallats för ”The HBO of reading” har fått in 1,65 miljoner dollar (motsvarande cirka 13,45 miljoner kronor) från nya investerare. En av dessa är grundaren av Word Audio Publishing International (WAPI) Mattias Lundgren.

– Verksamheten ligger väldigt nära det jag själv har hållit på med nu i 10-12 år och dessutom tror jag väldigt mycket på deras VD Molly Barton som jag känt sedan 2014. Tillsammans med övriga investerare har vi väldigt mycket erfarenhet och kunskap inom området. Det är ett spännande projekt, inte minst kopplingen till film och tv, och naturligtvis ser jag flera synergieffekter mellan Serial Box och WAPI, säger Mattias Lundgren, grundare av Word Audio Publishing International AB (WAPI).

Serial Box har tagit in nytt kapital från flera olika investerare, bland annat från Boat Rocker Media, som har producerat den amerikanska tv-serien Orphan Black, och Richard Sarnoff som är styrelsemedlem i Audible.

Serial Box startade för tre år sedan och producerar historier skrivna av olika team med fyra till fem författare, som sedan släpps i avsnitt. Ett nytt avsnitt släpps varje vecka och de är ungefär 40 minuter långa. Avsnitten släpps alltid som både ebok och ljudbok så att det går att växla mellan formaten. Än så länge finns det nio serier tillgängliga, och flera av dem är redan inne på sin andra eller tredje säsong. Två nya serier släpps inom kort.

– Appen finns tillgänglig att ladda ner world wide, och målet är att Serial Box ska spridas över hela världen. Jag vet inte om hela innehållet kommer finnas tillgängligt på svenska i appen, men det är ju inte omöjligt att serierna släpps digitalt på svenska utanför Serial Box app, säger Mattias.

Första avsnittet i varje serie är gratis, och om man gillar avsnittet och vill läsa mer kan man sedan betala per avsnitt eller för hela säsongen. Tjänsten har många likheter med tjänster för streaming av film och tv-serier.

– Just nu är det många yngre som använder Serial Box, eftersom tjänsten lockar människor som tittar på till exempel HBO och Netflix. Målet är att bredda målgruppen ännu mer, och ju fler serier som Serial Box presenterar desto mer intressant kommer det bli att hitta nya målgrupper och flera olika genrer, säger Mattias.

Trailern till Serial Box:

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

fanny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL