Svenska Mässan skärper reglerna kring alkoholhantering

Egen alkohol får inte längre medtagas och hanteras på Svenska Mässan i Göteborg. Det var en av de mest lästa nyheterna på Boktugg 2018. Foto: iStock

Från och med i år är det inte längre tillåtet för utställare på Bokmässan i Göteborg att ta med sig egen alkohol till monterminglet. 

Svenska Mässan, koncernen där Bokmässan ingår, har med grund i alkohollagen beslutat att det inte är tillåtet att själv ta med eller hantera alkoholhaltiga drycker i lokalerna. Detta gäller för alla mässor som arrangeras på Svenska Mässan, däribland Bokmässan.

– Serveringstillstånd ges till juridisk person, vilket innebär att all servering av alkohol endast får hanteras av Svenska Mässan Gothia Towers, som ansvarar för serveringstillståndet i hela anläggningen, säger Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan.

Beslutet påverkar många förlag som enligt tradition bjuder in till mingel i sina montrar framåt kvällningen. Vinboxar brukar skymtas lite här och var efter klockan 18.

– Vi är medvetna om att denna förändring påverkar montermingel på Bokmässan, säger Frida Edman. Det finns dock möjlighet att genom catering beställa mat och dryck till sitt montermingel och då ingår även serveringspersonal. Information kommer gå ut till utställare inom kort. Vi undersöker hur vi i egen regi kan erbjuda mingel.

Att bjuda på dryck som inte innehåller alkohol eller tilltugg i montrarna kommer fortfarande att vara tillåtet.

LÄS ÄVEN: Så tycker förlagen om Bokmässans förbud mot eget vin och öl

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL