Svenska Mässan skärper reglerna kring alkoholhantering

Egen alkohol får inte längre medtagas och hanteras på Svenska Mässan i Göteborg. Foto: iStock

Från och med i år är det inte längre tillåtet för utställare på Bokmässan i Göteborg att ta med sig egen alkohol till monterminglet. 

Svenska Mässan, koncernen där Bokmässan ingår, har med grund i alkohollagen beslutat att det inte är tillåtet att själv ta med eller hantera alkoholhaltiga drycker i lokalerna. Detta gäller för alla mässor som arrangeras på Svenska Mässan, däribland Bokmässan.

– Serveringstillstånd ges till juridisk person, vilket innebär att all servering av alkohol endast får hanteras av Svenska Mässan Gothia Towers, som ansvarar för serveringstillståndet i hela anläggningen, säger Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan.

ANNONS

Beslutet påverkar många förlag som enligt tradition bjuder in till mingel i sina montrar framåt kvällningen. Vinboxar brukar skymtas lite här och var efter klockan 18.

– Vi är medvetna om att denna förändring påverkar montermingel på Bokmässan, säger Frida Edman. Det finns dock möjlighet att genom catering beställa mat och dryck till sitt montermingel och då ingår även serveringspersonal. Information kommer gå ut till utställare inom kort. Vi undersöker hur vi i egen regi kan erbjuda mingel.

Att bjuda på dryck som inte innehåller alkohol eller tilltugg i montrarna kommer fortfarande att vara tillåtet.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Så tycker förlagen om Bokmässans förbud mot eget vin och öl

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som redaktör, skribent och korrekturläsare för olika bokförlag och tidskrifter. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.