Rojin Pertow blir ny chefredaktör för Galago

Journalist, poddaren och aktivisten Rojin Pertow är ny chefredaktör för tidningen Galago. Fotograf: Jan-Åke Eriksson

Tidningen Galago har fått en ny chefredaktör. Rojin Pertow tar över rodret efter Mats Jonsson och Johannes Klenell tillsammans med nya ansvariga utgivaren Sofia Olsson.

Mats Jonsson och Johannes Klenell har i många år delat på redaktörskapet för satir- och serietidningen Galago. I januari tillträdde Sofia Olsson som förläggare och ansvarig utgivare, och nu tar Rojin Pertow över som chefredaktör.

Närmast kommer Rojin Pertow från en roll som kultur- och opinionsredaktör Fria Tidningen/ETC. Hon driver även podcasten Häxor och kamrater.

ANNONS

– Galago har varit en del av mitt liv på många olika sätt. Allt ifrån politiskt uppvaknande till politisk depression, så det känns stort att få vara en i gänget nu, säger Rojin Pertow i ett pressmeddelande.

I en intervju med Svensk Bokhandel säger hon att hon vill bredda Galagos tilltal och få in nya röster, däribland fler kvinnliga satiriker.

– Rojin har ett brinnande intresse för tecknade serier och politisk satir. Hon är dessutom en skicklig och erfaren redaktör med en massa idéer och debattlusta. Det känns fantastiskt att få in någon med Rojins energi och erfarenhet på Galago, säger Sofia Olsson, förläggare på Galago Förlag och ansvarig utgivare för tidningen.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.