fbpx

Författare! 1,2 miljoner kronor att söka i arbetsstipendier från Natur & Kultur

Foto: iStock

Från och med i år ökar Natur & Kultur antalet litterära arbetsstipendier de delar ut per år från nio till tolv. Varje stipendium är på 100 000 kronor.

Har du en idé till en bok men vet inte hur du ska få ekonomin att gå runt medan du skriver? Att söka ett litterärt arbetsstipendium är en möjlig väg att gå för att få skrivpengar.

Natur & Kulturs numera tolv stipendier premierar kvalificerat litterärt arbete inom sakprosa eller skönlitteratur. Ansökan ska gälla främst arbete som kräver olika typer av inläsnings- och forskningsarbete. Man ansöker med en projektplan på Natur & Kulturs hemsida senast den 1 maj 2018.

ANNONS

2017 års stipendiater från Natur & Kultur var Hana Al-Khamri, Yukiko Duke Bergman, Negra Efendic, Pär Hansson, Eva-Marie Liffner, Jojje Ohlsson, Gellert Tamas, Nina Wähä, och Inger Östman.

Förutom de litterära arbetsstipendierna delar Natur & Kultur ut ett flertal övriga stipendier, bland annat för populärvetenskaps- och kursboksförfattare. Här finns mer information om alla Natur & Kulturs stipendier.

Karin Tengby, stiftelsechef på Natur & Kultur, berättade för Boktugg i januari 2017 att det finns ett stort intresse för stipendierna och priserna. Intresset blir större och att antalet ansökningar ökar.

ANNONS

Vilka utgångspunkter och principer är viktiga för er i de verk/projekt ni väljer att stödja?
– Det är lite olika grunder för olika stöd. Våra jurygrupper består av mycket kunniga personer som lägger stor vikt vid urvalsprocesserna och vilka som får ta del av priser, stipendier och stöd, säger Karin Tengby.

Läs också: Stiftelsen Natur & Kultur stödjer litteraturen genom priser och stipendier

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.