Josefin Öberg är ny PR- & kommunikationsansvarig på Libris

Josefin Öberg, PR- och kommunikationsansvarig på Libris.

Libris har anställt Josefin Öberg som PR- & kommunikationsansvarig. Hon är ny i förlagsbranschen men har jobbat länge med kommunikation.

Vi ställer några frågor till Josefin Öberg som i oktober 2017 påbörjade sin tjänst som PR- & kommunikationsansvarig på förlaget Libris.

Vad var det med tjänsten på Libris som lockade dig?
Jag har jobbat flera år på byrå, vilket har varit fantastiskt kul. Men nu längtade jag efter att få fokusera på ett varumärke och lära känna det ordentligt. Sedan blir ju på sätt och vis varje bok en ny kund och ett nytt varumärke, vilket gör att jag fortfarande får variationen. Att få jobba med kreativa produkter och för ett företag som vill göra livet och världen lite bättre – gör det extra roligt att gå till jobbet. 

Vad har du gjort tidigare?
Jag har jobbat med kommunikation och kreativt innehåll i olika former. Dels med produktioner och kampanjer på ett antal eventbyråer, tv-produktionsbolag och TV4:s marknadsavdelning, men även via enskild firma med grafisk form och copywriting. Förlagsbranschen i sig är ny för mig, så jag suger åt mig allt vad jag kan av mina kollegors långa förlagserfarenhet. Samtidigt tror jag att jag kommer med andra erfarenheter som kan gynna förlaget. 

Något som känns särskilt roligt eller utmanande med nya jobbet?
Jag trivs fantastiskt bra på Libris! Det är en varm kultur, jag får jobba med roligt innehåll och med stor kreativ frihet. Jag har tidigare jobbat mycket i team, men är nu själv i min roll. Det är både roligt att kunna få utforma mitt jobb mycket själv, men också en utmaning i att få tiden att räcka till. Nu ser jag särskilt fram emot alla spännande vårtitlar, som jag hoppas att många får upp ögonen för.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL