fbpx

Josefin Öberg är ny PR- & kommunikationsansvarig på Libris

Josefin Öberg, PR- och kommunikationsansvarig på Libris.

Libris har anställt Josefin Öberg som PR- & kommunikationsansvarig. Hon är ny i förlagsbranschen men har jobbat länge med kommunikation.

Vi ställer några frågor till Josefin Öberg som i oktober 2017 påbörjade sin tjänst som PR- & kommunikationsansvarig på förlaget Libris.

Vad var det med tjänsten på Libris som lockade dig?
Jag har jobbat flera år på byrå, vilket har varit fantastiskt kul. Men nu längtade jag efter att få fokusera på ett varumärke och lära känna det ordentligt. Sedan blir ju på sätt och vis varje bok en ny kund och ett nytt varumärke, vilket gör att jag fortfarande får variationen. Att få jobba med kreativa produkter och för ett företag som vill göra livet och världen lite bättre – gör det extra roligt att gå till jobbet. 

ANNONS

Vad har du gjort tidigare?
Jag har jobbat med kommunikation och kreativt innehåll i olika former. Dels med produktioner och kampanjer på ett antal eventbyråer, tv-produktionsbolag och TV4:s marknadsavdelning, men även via enskild firma med grafisk form och copywriting. Förlagsbranschen i sig är ny för mig, så jag suger åt mig allt vad jag kan av mina kollegors långa förlagserfarenhet. Samtidigt tror jag att jag kommer med andra erfarenheter som kan gynna förlaget. 

Något som känns särskilt roligt eller utmanande med nya jobbet?
Jag trivs fantastiskt bra på Libris! Det är en varm kultur, jag får jobba med roligt innehåll och med stor kreativ frihet. Jag har tidigare jobbat mycket i team, men är nu själv i min roll. Det är både roligt att kunna få utforma mitt jobb mycket själv, men också en utmaning i att få tiden att räcka till. Nu ser jag särskilt fram emot alla spännande vårtitlar, som jag hoppas att många får upp ögonen för.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.