Här är de nominerade till Borås Tidnings Debutantpris 2018

Agnes Lidbeck (foto Patrik Hedljung), Isabelle Ståhl (foto: Sara Mac Key), David Väyrynen (foto: Daniel Olausson), Viktoria Jäderling (foto: Sofia Runarsdotter) och Linus de Faire (foto: Caroline Andersson).

I år nomineras tre romaner, en novellsamling och en poesibok till Borås Tidnings Debutantpris. Priset på 100 000 kronor delas ut den 19 februari.

Borås Tidning och Högskolan i Borås har sedan 2001 år gemensamt belönat debutanter genom litteraturpriset Borås Tidnings Debutantpris.

De nominerade debutanterna för 2018 är tre kvinnor och två män, och de utvalda verken är en novellsamling, en samling med lyrik och prosatexter och tre romaner.

ANNONS

Nomineringarna till Borås Tidnings Debutantpris 2018

Isabelle Ståhl för romanen Just nu är jag här (Natur & Kultur)
David Väyrynen för diktsamlingen Marken (Teg Publishing)
Linus de Faire för romanen Boken om Yousef (Albert Bonniers förlag)
Viktoria Jäderling för novellsamlingen Åh Lunargatan (Albert Bonniers förlag)
Agnes Lidbeck för romanen Finna sig (Norstedts)

De fem nominerade har valts ut bland hundra debutböcker, vilket är rekord, skriver Borås Tidning.

– Alla böckerna är imponerande och det är också bra att de sinsemellan är så pass olika varandra. Det gör att man blir positiv till svensk litteraturs bredd och styrka. Det bådar gott, säger jurymedlem Linnéa Lindsköld, forskare vid Högskolan i Borås, om de nominerade böckerna.

ANNONS

Vinnaren av Borås Tidnings Debutantpris får 100 000 kronor. Priset delas ut den 19 februari under en ceremoni på Borås Stadsteater. Förra årets pristagare var Thom Lundberg för romanen För vad sorg och smärta.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.