Här är de nominerade till Borås Tidnings Debutantpris 2018

Agnes Lidbeck (foto Patrik Hedljung), Isabelle Ståhl (foto: Sara Mac Key), David Väyrynen (foto: Daniel Olausson), Viktoria Jäderling (foto: Sofia Runarsdotter) och Linus de Faire (foto: Caroline Andersson).

I år nomineras tre romaner, en novellsamling och en poesibok till Borås Tidnings Debutantpris. Priset på 100 000 kronor delas ut den 19 februari.

Borås Tidning och Högskolan i Borås har sedan 2001 år gemensamt belönat debutanter genom litteraturpriset Borås Tidnings Debutantpris.

De nominerade debutanterna för 2018 är tre kvinnor och två män, och de utvalda verken är en novellsamling, en samling med lyrik och prosatexter och tre romaner.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Nomineringarna till Borås Tidnings Debutantpris 2018

Isabelle Ståhl för romanen Just nu är jag här (Natur & Kultur)
David Väyrynen för diktsamlingen Marken (Teg Publishing)
Linus de Faire för romanen Boken om Yousef (Albert Bonniers förlag)
Viktoria Jäderling för novellsamlingen Åh Lunargatan (Albert Bonniers förlag)
Agnes Lidbeck för romanen Finna sig (Norstedts)

ANNONS

De fem nominerade har valts ut bland hundra debutböcker, vilket är rekord, skriver Borås Tidning.

– Alla böckerna är imponerande och det är också bra att de sinsemellan är så pass olika varandra. Det gör att man blir positiv till svensk litteraturs bredd och styrka. Det bådar gott, säger jurymedlem Linnéa Lindsköld, forskare vid Högskolan i Borås, om de nominerade böckerna.

Vinnaren av Borås Tidnings Debutantpris får 100 000 kronor. Priset delas ut den 19 februari under en ceremoni på Borås Stadsteater. Förra årets pristagare var Thom Lundberg för romanen För vad sorg och smärta.

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.