Modernista ger ut Michael Wolffs Fire and Fury på svenska

Kommer boken Fire and Fury att slå ner som en blixt i Vita huset eller blir det bara en i raden av rapporter om den osannolike president Trump? Foto: Fotolia.

Många förlag tackade nej, men Modernista såg potential i Michael Wolffs bok om Donald Trump och har köpt de svenska rättigheterna.

Boktugg har tidigare skrivit om hur debatten rasat i USA kring Michael Wolffs bok Fire and Fury: Inside the Trump White House. Inte oväntat gick president Trump i taket och rasade på Twitter och skickade sina advokater på förlaget.

Resultatet: boken är redan en bästsäljare och har tryckts om flera gånger och sålt slut på rekordtid.

Men intresset från de svenska förlagen har inte varit översvallande, både Albert Bonniers förlag och Lind & Co tackade nej när agenten erbjöd dem att ge ut boken i Sverige. De var framför allt tveksamma till om det skulle gå att sälja boken på svenska flera månader efter att den kommit ut på engelska. Många svenskar köper boken redan nu.

ANNONS

Trump-boken såld till 20 länder – Modernista köper svenska rättigheter

Men i helgen stod det klart att ett svenskt förlag tänker annorlunda och ser möjligheterna. Modernista har köpt de svenska rättigheterna. Något utgivningsdatum eller en svensk titel på boken har vi dock inte lyckats utröna men gissningsvis försöker de översätta boken så fort det går.

Publishing Perspectives skriver att agenten James Pullen på Wylie har sålt rättigheterna till 20 länder, däribland Sverige där alltså Modernista lade högsta budet i en budgivning som alltså inte verkar ha varit alltför intensiv att döma av andra förlags ljumma intresse. Och fler lär följa då det pågår förhandlingar med förlag i ytterligare elva länder.

I Danmark är det Storytel-ägda People’s Press som köpt rättigheterna till boken, de gjorde alltså en annan bedömning än svenska koncernkollegorna på Norstedts i det fallet.

ANNONS

Uppdatering, kommentar från förlaget: Modernista tror att de kan sälja 50 000 exemplar av den svenska utgåvan.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.