Mrs Greylings blev inlåst i en bokhandel över natten – och var lyckligare än någonsin

Överst på Carinas önskelista inför sin 60-årsdag stod en udda önskan om att bli inlåst i en bokhandel. En önskan som blev sann när Exclusive Books hjälpte till.

Enligt en artikel i The South African, så sa Carinas fyra barn att hon alltid har älskat böcker mer än någon annan. Och de sa också att hon alltid haft samma dröm om att få spendera natten själv i en bokhandel, helt utan att bli störd. Med bara sig själv och massor av kaffe.

– Vi frågade vad hon önskade sig och det här stod överst på listan, säger dottern Leeanne Jonsson, som själv skrev till bokhandeln och frågade.

ANNONS

I mailet stod det bland annat:

”Min mamma ska fylla 60 och när vi frågade henne vad hon ville ha, så sa hon att hon önskade sig att bli inlåst i en bokhandel över natten tillsammans med en kanna kaffe, en filt och obegränsad tillgång till böckerna. Antagligen den konstigaste önskan någonsin, men det är väl det som gör henne unik.”

Men till slut hände det, alltså. Själv visste hon ingenting förrän på födelsedagen, då hon åkte till bokhandeln med sina barn. Väl där trodde hon knappt sina ögon.

ANNONS

Personalen hade ställt upp en provisorisk säng mitt i lokalen, tillsammans med tilltugg och drinkar. Ja, och så klart fick hon ströva omkring för sig själv både under kvällen och långt efter midnatt. Vad hon skulle göra? Läsa, läsa, läsa.

Chefen för bokhandeln, Benjamin Trisk, sa:

– Hur skulle vi kunna motstå att ordna det här? Vi tillhandahöll allt vi kunde komma på för att en natt i butiken skulle bli möjlig och vi hoppas att hon hade det precis så bra som hon önskade sig.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Carina själv sa:

– Jag har alltid sagt att jag hoppas att himlen är lite som en bokhandel, när det väl blir dags. Kanske är det precis så här i så fall.

Hon skickade ett sms till bokhandeln där hon också sa att hon älskat upplevelsen och att det varit den kortaste natten i hennes liv.

Och det var inte första gången Exclusive Books ordnade något sådant här. Tidigare har man bland annat varit med och ordnat scenarion för förlovningar och liknande, allt för att göra kunderna glada.

Kanske något för bokälskande svenskar att önska sig här hemma också, och då blir ju den logiska frågan:

Vilken bokhandel skulle du vilja bli inlåst i?

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit sju romaner och tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.