Annabelle av Lina Bengtsdotter ges ut på engelska av Orion

Lina Bengtsdotter. Foto: Gabriel Liljevall

Med över 65 000 sålda ex bara i Sverige har Årets debut enligt Crimetime Specsavers Award nu sålts till fjorton territorier, senast de engelska världsrättigheterna.

I juli skrev vi om att rättigheterna Lina Bengtsdotters debutroman Annabelle, utgiven i juni 2017 på Forum, säljer bra utomlands. Det är en trend som håller i sig – nyligen sålde Bonnier Rights de engelska världsrättigheterna till Ben Willis vid Orion Publishing Group.

Annabelle är den första delen i en kriminaltrilogi om den kvinnliga polisen Charlie Lager som jämförs med karaktären Stella Gibson från tv-serien The Fall.

– Jag hoppas att läsare i Storbritannien kommer tycka om Charlie Lager och hennes särskilda sätt lika mycket som jag gjorde när jag skapade henne, säger Lina Bengtsdotter i ett pressmeddelande, och tillägger att det betyder mycket för henne att karaktärerna och miljön i boken kommer nå läsare över hela jorden genom den engelska översättningen.

Boken släpps på engelska av Orion Fiction i december 2018 i översättning av Agnes Broome.

Läs även vår intervju med Lina Bengtsdotters litterära agent Céline Hamilton.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL