Annabelle av Lina Bengtsdotter ges ut på engelska av Orion

Lina Bengtsdotter. Foto: Gabriel Liljevall

Med över 65 000 sålda ex bara i Sverige har Årets debut enligt Crimetime Specsavers Award nu sålts till fjorton territorier, senast de engelska världsrättigheterna.

I juli skrev vi om att rättigheterna Lina Bengtsdotters debutroman Annabelle, utgiven i juni 2017 på Forum, säljer bra utomlands. Det är en trend som håller i sig – nyligen sålde Bonnier Rights de engelska världsrättigheterna till Ben Willis vid Orion Publishing Group.

Annabelle är den första delen i en kriminaltrilogi om den kvinnliga polisen Charlie Lager som jämförs med karaktären Stella Gibson från tv-serien The Fall.

ANNONS

– Jag hoppas att läsare i Storbritannien kommer tycka om Charlie Lager och hennes särskilda sätt lika mycket som jag gjorde när jag skapade henne, säger Lina Bengtsdotter i ett pressmeddelande, och tillägger att det betyder mycket för henne att karaktärerna och miljön i boken kommer nå läsare över hela jorden genom den engelska översättningen.

Boken släpps på engelska av Orion Fiction i december 2018 i översättning av Agnes Broome.

Läs även vår intervju med Lina Bengtsdotters litterära agent Céline Hamilton.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.