Blir 2018 året när just du slår igenom stort på engelska marknaden?

Stockholm Writers Festival satsar stort på kända namn - ska du delta?

På helt nya Stockholm Writers Festival 13–15 april 2018 kan alla som skriver på engelska eller översätts hitta sin väg till publicering.

I utskicken som gjorts säger man tydligt att man riktar sig till alla som arbetar mot den engelskspråkiga marknaden och att man vill inspirera till nya storverk. Här ska du kunna få tips som finslipar både hantverket och din förmåga till marknadsföring.

Du får chansen att knyta band till litterära agenter med lång erfarenhet och kändiskavalkaden börjar redan under inledningstalet, då Elinor Lipman hälsar besökarna välkomna. Lipman har bland annat skrivit romanen Then She Found Me, som filmatiserats med Helen Hunt och Colin Firth.

Upplägget under festivalen har också drag av klassiska skrivarkurser, då du kommer att få chansen att delta i gruppdiskussioner på olika teman och sedan arbeta vidare under workshops. I dem handlar det om allt från att finslipa dikter till att dra upp kartan för din roman. Programmet är gediget.

Ytterligare talare är bland annat:

– Brooks Sherman, litterär agent på Janklow & Nesbit Associates (New York och London)

– Amy Cherry, senior editor på förlaget W.W.Norton (New York)

Utöver det får du möjligheten att lyssna till och träffa utgivna författare som Lola Akinmade, som kommer att dela med sig av sina tips.

På hemsidan för evenemanget kan du också läsa att flera professionella redaktörer från New York och London deltar, och att du för första gången någonsin i Sverige har chansen att vinna First Pages Prize för de första 1 250 orden i din roman eller dikt på engelska.

Kanske något för dig som tänker satsa helhjärtat på att slå igenom internationellt i år?

Läs mer på http://stockholmwritersfestival.com

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL