Blir 2018 året när just du slår igenom stort på engelska marknaden?

Stockholm Writers Festival satsar stort på kända namn - ska du delta?

På helt nya Stockholm Writers Festival 13–15 april 2018 kan alla som skriver på engelska eller översätts hitta sin väg till publicering.

I utskicken som gjorts säger man tydligt att man riktar sig till alla som arbetar mot den engelskspråkiga marknaden och att man vill inspirera till nya storverk. Här ska du kunna få tips som finslipar både hantverket och din förmåga till marknadsföring.

Du får chansen att knyta band till litterära agenter med lång erfarenhet och kändiskavalkaden börjar redan under inledningstalet, då Elinor Lipman hälsar besökarna välkomna. Lipman har bland annat skrivit romanen Then She Found Me, som filmatiserats med Helen Hunt och Colin Firth.

ANNONS

Upplägget under festivalen har också drag av klassiska skrivarkurser, då du kommer att få chansen att delta i gruppdiskussioner på olika teman och sedan arbeta vidare under workshops. I dem handlar det om allt från att finslipa dikter till att dra upp kartan för din roman. Programmet är gediget.

Ytterligare talare är bland annat:

– Brooks Sherman, litterär agent på Janklow & Nesbit Associates (New York och London)

ANNONS

– Amy Cherry, senior editor på förlaget W.W.Norton (New York)

Utöver det får du möjligheten att lyssna till och träffa utgivna författare som Lola Akinmade, som kommer att dela med sig av sina tips.

På hemsidan för evenemanget kan du också läsa att flera professionella redaktörer från New York och London deltar, och att du för första gången någonsin i Sverige har chansen att vinna First Pages Prize för de första 1 250 orden i din roman eller dikt på engelska.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Kanske något för dig som tänker satsa helhjärtat på att slå igenom internationellt i år?

Läs mer på http://stockholmwritersfestival.com

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit sju romaner och tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.