Microsoft utökar funktioner för eboksläsning i webbläsaren Edge

Den som uppdaterat till Windows 10 Fall Creator kan nu göra understrykningar och anteckningar i eböcker (epubformat) direkt i webbläsaren Edge. Foto: Fotolia. Fotomontage: Boktugg.

Kör du Windows 10 har du i dagarna fått en uppdatering. En av de nya funktionerna återfinns i webbläsaren Edge där du nu kan göra anteckningar i eböcker.

Boktugg har tidigare skrivit om att Microsoft adderat stöd för eböcker i epub-format i sin webbläsare Edge. Det borde vara goda nyheter för bokbranschen eftersom det gör det enklare för vem som helst att öppna en epubfil direkt i sin webbläsare.

Men nu är det förstås ett faktum att Edge inte är någon dominerande webbläsare på marknaden. Det vi snarare kan hoppas på är att andra webbläsare som Chrome och Firefox följer efter och integrerar epub-stöd i framtida versioner – utan att man ska behöva använda plugins eller tillägg.

I dagarna har alltså Microsoft rullat ut sin uppdatering Windows 10 Fall Creators Update. En av funktionerna som nämns är att man nu ska kunna markera text och göra anteckningar i sina eböcker.

Den som använder webbläsaren Edge kan sedan några månader tillbaka läsa eböcker i epubformat direkt i webbläsaren. Nu går det även att stryka under och göra anteckningar i eböckerna.
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL