Microsoft utökar funktioner för eboksläsning i webbläsaren Edge

Den som uppdaterat till Windows 10 Fall Creator kan nu göra understrykningar och anteckningar i eböcker (epubformat) direkt i webbläsaren Edge. Foto: Fotolia. Fotomontage: Boktugg.

Kör du Windows 10 har du i dagarna fått en uppdatering. En av de nya funktionerna återfinns i webbläsaren Edge där du nu kan göra anteckningar i eböcker.

Boktugg har tidigare skrivit om att Microsoft adderat stöd för eböcker i epub-format i sin webbläsare Edge. Det borde vara goda nyheter för bokbranschen eftersom det gör det enklare för vem som helst att öppna en epubfil direkt i sin webbläsare.

Men nu är det förstås ett faktum att Edge inte är någon dominerande webbläsare på marknaden. Det vi snarare kan hoppas på är att andra webbläsare som Chrome och Firefox följer efter och integrerar epub-stöd i framtida versioner – utan att man ska behöva använda plugins eller tillägg.

ANNONS

I dagarna har alltså Microsoft rullat ut sin uppdatering Windows 10 Fall Creators Update. En av funktionerna som nämns är att man nu ska kunna markera text och göra anteckningar i sina eböcker.

Den som använder webbläsaren Edge kan sedan några månader tillbaka läsa eböcker i epubformat direkt i webbläsaren. Nu går det även att stryka under och göra anteckningar i eböckerna.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

ANNONS

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.