Printz Publishing startar feelgoodfestival

Christoffer Holst, författare och förläggande redaktör på Printz Publishing.

Den 4 augusti 2018 blir det livat i Mariefred. Då anordnas en ny litteraturfestival i tecknet feelgood, arrangerad av förlaget Printz Publishing.

– Vi på Printz har pratat om en feelgoodfestival länge, säger Christoffer Holst från Printz Publishing. Dels för att just genren passar så bra för en mysig sommardag, och också på grund av att vi går igång på att skapa en rolig litteraturtillställning där vi får fira det som vi älskar – feelgoodlitteratur.

Feelgoodfestivalen är till för alla bokälskare och kommer bland annat att bjuda på författarsamtal och signeringar. Redan nu är vissa författarnamn klara: Marianne Cedervall, Kristin Emilsson, Camilla Davidsson, Marie-Louise Marc, Frida Skybäck och Anna Winberg. De som själva skriver kan dessutom delta i en skrivarskola där feelgoodförfattare delar med sig av sina bästa tips.

ANNONS

– Vi vill framför allt skapa en härlig scen där vi firar genren. Oavsett om du skriver, läser, lyssnar eller bara vill lära dig mer om feelgood är du väldigt välkommen, säger Christoffer.

Att festivalen äger rum i Mariefred är ingen slump. Christoffer säger att de först och främst ville ha en idyllisk plats, men vad som också är bra med Mariefred är att det bara ligger någon timme utanför Stockholm. Staden har bra lokaler, exempelvis Gripsholms värdshus, där flera av seminarierna kommer att hållas.

– Vi på Printz ÄLSKAR Mariefred och har bland annat varit där på konferens. I januari åker vi dit igen, för att undersöka fler områden inför festivalen.

ANNONS

Du är själv feelgoodförfattare – har du saknat ett sådant här forum?
– Ja, lite faktiskt. För några år sedan var jag med i uppstarten av deckarfestivalen Crimetime Gotland. Det var en fantastiskt rolig grej att jobba med, men det är klart att jag kanske redan då önskade att det hade funnits en lite mer färgglad festival för sådana som gillar lyckliga slut. Och nu finns det snart det! Det här kommer bli superkul att jobba med, säger Christoffer.

Fakta: Feelgoodfestivalen anordnas den 4 augusti 2018 i Mariefred. Mer info kommer efter årsskiftet, men redan nu kan man köpa biljett här.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.