Mediedagarna i Göteborg blir en del av Bokmässan 2018

Keynote med Eric Nuzum, Audible följt av en paneldebatt med Håkan Rudels och Jonas Tellander, ledd av Tove Leffler på Meg 2017. Foto: Boktugg

Flytten av Mediedagarna i Göteborg (Meg) leder nu till att evenemanget blir en helt integrerad del av Bokmässan 2018.

Inför Bokmässan 2017 flyttades Meg från våren till att istället ligga i anslutning till Bokmässan där den ägde rum på andra våningen onsdag–torsdag. Effekterna av flytten var lyckade på alla plan. Därför blir Meg i fortsättningen en del av Bokmässan och kommer nästa år att löpa under mässans första två dagar, 27–28 september 2018, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande.

Det är ett logiskt steg eftersom Meg blev lite malplacerat och uppslutningen från förlagen var rätt dålig på de programpunkter som trots allt vände sig direkt till bokbranschen. Under onsdagen har förlagen oftast fullt upp med att förbereda montrar och andra arrangemang och ingen har tid att gå och lyssna på seminarier.

Efter 2017 års framgångsrika samverkan står det nu klart att Meg – Mediedagarna i Göteborg – helintegreras i Bokmässan vid 2018 års genomförande. Meg blir en bärande del av mässan då mediefrågor står i fokus vid nästa års evenemang.

I Svenska Mässans F-hall på plan 2 byggs Meg-loungen upp och där kommer också Medie- och Grävscenen rymmas. Megs seminarier läggs i en sal i anslutning till området, som blir den självklara hemvisten för alla som är intresserade av mediefrågor.

I och med Megs integrering med Bokmässan tas också det tidigare biljettsystemet bort. Från och med 2018 års evenemang är det Bokmässans biljetter som gäller för att få tillgång till Meg – seminariekort för den som önskar besöka ett seminarium, och entrébiljett för den som vill ta del av scenprogrammen. En klar fördel för besökaren som då får både Bokmässans och Megs program i samma biljett.

– I dag är det svårt att arbeta med kultur och utbildning utan att förhålla sig till mediefrågor. Därför vill vi förstärka denna del av Bokmässan, och med Meg som ett tydligt spår i programmet blir det mässans självklara forum för mediefrågor, säger Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan och ansvarig för Meg.

Arbetet med utvecklingen av programmet är nu i full gång och sker bland annat i samarbete med Föreningen Grävande Journalister, huvudpartner till nästa års fokus på mediefrågor.

Meg äger rum 27–28 september 2018.
Bokmässan äger rum 27–30 september 2018.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL