Försäljningsökning för Bookoutlet.se under julhandeln

Magnus Nygren Foto: Privat

Billigare böcker är populära julklappar. I skuggan av de två stora nätbokhandlarna har utmanaren Bookoutlet.se en bra julhandel.

Mitt i julhandeln gör Boktugg ett nedslag hos Bookoutlet.se för att se hur det går för ”gamla” böcker under december. Grundidén med Bookoutlet.se är att ta till vara på alla de titlar som trots att de bara är några månader stämplats som gamla, och sälja dem till ett lägre pris. Och det går bra – Bookoutlet.se:s tanke om att erbjuda de här titlarna billigare har gett böckerna fler läsare och inför årets julhandel hade nätbutiken dessutom en stadigt ökande försäljning med sig i ryggen från tidigare på året.

– Det har flera anledningar, men de främsta är utveckling av tjänsten, sociala medier och ranking på Google, säger Magnus Nygren, en av ägarna. Det som är rörande roligt är att vi nu har viss närvaro på Google, där vi knappt fanns för sex månader sedan.

ANNONS

Inför julhandeln har Bookoutlet.se kört julkampanjer och sett till att synas mycket i sociala medier. Kombinationen av sökmotorer, sociala medier och att Bookoutlet.se med tiden blivit mer känt har gjort att kundkretsen vuxit. Det som säljer allra bäst är det som är billigt och med tanke på att det är en outlet är kanske inte det så konstigt. Föregående års decembersiffror i rena pengar vill Magnus inte avslöja men det går betydligt bättre i år.

– Priset är extremt viktigt för oss då vi inte befinner oss i bokbranschen, utan i jämförelsebranschen, säger Magnus. Vår internetförsäljning är bred, eftersom vi erbjuder en bredd – vi har försäljning från de allra minsta förlagen till de största. Flest antal exemplar säljer vi av de kända och aktuella författarskapen som vi kan erbjuda till bra priser.

Vilkoren för att hinna få hem sin klapp i tid till jul skiljer sig lite beroende på om det är en svensk eller engelskspråkig bok och vill man ha något som inte finns på lager börjar det bli bråttom.

ANNONS

– Om en kund beställer en av våra 150 000 titlar i lager så är det 1 arbetsdag för packning och med gratis frakt 3 dagar distribution, enligt PostNord, säger Magnus. Om en kund beställer en engelskspråkig titel som vi inte har i lager så tar det 7 dagar att få boken till oss från England. Vi har cirka 7 000 engelskspråkiga titlar på vårt distributionscenter.

Vilken bok skulle du ge bort i julklapp?
– Till de matglada blir det Markus Aujalays nya, Markus mat. Den innehåller bra och fungerande recept, säger Magnus. Till den efterrättssugna blir det Erika Billysdotter Superfoods – Desserter och drinkar, en bok med sötsaker utan vitt socker. Och till de nyblivna eller väntande föräldrarna: Kodjo Akolors Den ultimata föräldraguiden som är en rolig bok med massor av igenkänning från småbarnsperioden.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.