Maria Andersson ny direktör på Författarförbundet

Maria Andersson, ny förbundsdirektör på Författarförbundet. Foto: RFSU

Författarförbundet får ny förbundsdirektör från 1 april 2018, Maria Andersson som kommer från ett uppdrag som generalsekreterare på RFSU.

– Jag är oerhört glad över förtroendet och ser fram emot utmaningen att leda en annan typ av medlemsorganisation med viktiga frågor på sitt bord. I en tid av krympande utrymme för det fria ordet har författare och översättare en central och ibland utsatt roll, säger Maria Andersson i ett pressmeddelande.

Maria är 55 år gammal, har lång erfarenhet av ledarskap inom ideell sektor och kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare på RFSU.

ANNONS

Gunnar Ardelius, ordförande för Sveriges Författarförbund, säger i pressmeddelandet att Maria Andersson har gedigna kvalifikationer och en omfattande erfarenhet i kombination med den kreativitet som behövs för att leda arbetet på kansliet och samtidigt vara en representant för Författarförbundet i offentligheten.

– Medlemmarna står självklart i fokus och här kommer vi fortsätta att utveckla den service som förbundet erbjuder, säger Maria Andersson.

Hon vill även tillsammans med medarbetare och styrelse verka för att villkoren stärks såväl i Sverige som internationellt, bland annat genom att granska politiken på olika nivåer och synliggöra författarförbundets ställning.

ANNONS

Maria Andersson kommer tillträda som förbundsdirektör på Författarförbundet den 1 april 2018.

Sveriges Författarförbund (SFF) är en facklig organisation för författare och litterära översättare med för närvarande omkring 2 900 medlemmar.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.