Bokfabriken flyttar till sitt drömhus på Limhamn

Lasse Brahme, Therese Karlsson, Sarah Linton och Björn Gadd på Bokfabriken.

Idag går flyttlasset för Bokfabriken som lämnar sina lokaler i centrala Malmö och flyttar ut till det gamla fiskeläget Limhamn i sydvästra Malmö.

Förlaget Bokfabriken har hittills haft sin bas i närheten av Malmö högskola och Malmö centralstation. Lokalerna har delats med ljudboksförlaget WAPI (Word Audio Publishing International) och läromedelsförlaget Magnolia. De två andra förlagen kommer att sitta kvar så flytten gäller bara Bokfabriken, informerar Björn Gadd, kommunikationsansvarig på Bokfabriken.

– Huset vi sitter i nu kommer inte stå kvar så länge till, eftersom området river många gamla byggnader och ersätter det med höghus. Så kombinationen av det och att vi hittade vårt drömhus gjorde att vi inte behövde fundera särskilt länge över beslutet, säger Björn Gadd till Boktugg.

Han berättar att Bokfabrikens nya kontor är ett otroligt fint gammalt gathus i de centrala delarna av Limhamn, på Järnvägsgatan 17. Det har för många år sedan varit en tobaksaffär, och nu senast ett arkitektkontor.

– Alla på Bokfabriken är väldigt förtjusta i vacker design och arkitektur, och i det här huset får vi mycket av den varan. Breda trägolv och rustika tegelväggar i tre plan, med otroliga ljusinsläpp och en liten gård, säger Björn.

Ni har ju haft ett väldigt centralt läge i Malmö. Vilka är fördelarna och nackdelarna med att flytta ut till Limhamn?
– Nackdelen är väl att vi inte kommer att sitta mitt i smeten som vi gjort fram tills nu, men fördelarna väger över. Vi kommer ha betydligt mer utrymme, både för kontorsplatser men också fler sociala ytor som ett bibliotek och gott om yta för kreativa möten där vi kan smida storslagna planer. När vi hittade det här huset kände vi också att det inte fanns någon tvekan, det är Malmös snyggaste kåk!

Bokfabriken hoppas även på att få mer arbetsro genom att sitta ”på” Limhamn, som man säger i Malmö, i och med att tempot där är lugnare.

– Det är en mer klassisk och vacker omgivning med bara ett fåtal hundra meter till närmaste badbrygga, säger Björn Gadd.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL