Nu lanseras Storytel i Indien med ljudböcker på tre språk

Nu ska Storytel ta plats i de indiska mobiltelefonerna. Foto: iStock

Indien blir nästa land där Storytel lanserar sin streamingtjänst. Indierna erbjuds böcker på två lokala språk samt engelska.

Efter två års förberedelser lanserar Storytel sin ljudbokstjänst i Indien, ett av världens mest folkrika länder. Utbudet består inledningsvis av drygt 500 titlar, på de lokala språken marathi och hindi samt engelska.

– Vi startar upp i begränsad omfattning i Indien för att bättre förstå den indiska kunden och marknaden, innan vi skalar upp och satsar på större marknadsföringskampanjer vilket är tänkt att ske i början av nästa år. Under första kvartalet 2018 kommer vi även att erbjuda engelskspråkigt innehåll från förlag i Storbritannien och USA, säger Jonas Tellander, VD för Storytel, i ett pressmeddelande.

För närvarande finns ingen annan streamingtjänst för ljudböcker på hindi och marathi tillgänglig i Indien.

– Vi blir först och det är förstås positivt, vilket ger oss en unik position på en marknad med 1.3 miljarder invånare.

Det indiska kontoret är beläget i Mumbai, och teamet består av tolv personer. Abonnemangspriset för Storytel i Indien kommer att ligga på 499 INR, vilket motsvarar cirka 65 SEK.

Tidigare i år har Storytel lanserat sin tjänst i Ryssland och Spanien. Under året har Storytel även passerat en halv miljon abonnenter totalt i världen. Sverige är fortfarande den största marknaden men det kommer troligen att förändras redan under 2018.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL