Nu lanseras Storytel i Indien med ljudböcker på tre språk

Nu ska Storytel ta plats i de indiska mobiltelefonerna. Foto: iStock

Indien blir nästa land där Storytel lanserar sin streamingtjänst. Indierna erbjuds böcker på två lokala språk samt engelska.

Efter två års förberedelser lanserar Storytel sin ljudbokstjänst i Indien, ett av världens mest folkrika länder. Utbudet består inledningsvis av drygt 500 titlar, på de lokala språken marathi och hindi samt engelska.

– Vi startar upp i begränsad omfattning i Indien för att bättre förstå den indiska kunden och marknaden, innan vi skalar upp och satsar på större marknadsföringskampanjer vilket är tänkt att ske i början av nästa år. Under första kvartalet 2018 kommer vi även att erbjuda engelskspråkigt innehåll från förlag i Storbritannien och USA, säger Jonas Tellander, VD för Storytel, i ett pressmeddelande.

För närvarande finns ingen annan streamingtjänst för ljudböcker på hindi och marathi tillgänglig i Indien.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

ANNONS

– Vi blir först och det är förstås positivt, vilket ger oss en unik position på en marknad med 1.3 miljarder invånare.

Det indiska kontoret är beläget i Mumbai, och teamet består av tolv personer. Abonnemangspriset för Storytel i Indien kommer att ligga på 499 INR, vilket motsvarar cirka 65 SEK.

Tidigare i år har Storytel lanserat sin tjänst i Ryssland och Spanien. Under året har Storytel även passerat en halv miljon abonnenter totalt i världen. Sverige är fortfarande den största marknaden men det kommer troligen att förändras redan under 2018.

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.