Bonniers nya satsning på läromedel – 25 titlar planeras första året

Marie Carlsson och Eva Skarp, ansvariga för pedagogisk utgivning på Bonnierförlagen. Foto: Anna Rut Fridholm

Bonnierförlagen breddar sin utgivning med pedagogisk litteratur. Satsningen leds av Marie Carlsson och Eva Skarp, båda med lång erfarenhet av läromedel.

Marie Carlsson, tidigare förlagschef på Liber, och Eva Skarp, före detta förläggare och produktutvecklare på Liber, har båda två lång och bred erfarenhet av läromedelsbranschen. Tillsammans kommer de att ansvara för att bygga upp Bonnierförlagens nya satsning på pedagogisk utgivning.

– Jag kan inte tänka mig en bättre miljö än Bonnierförlagen för att förverkliga de tankar vi har om stöd för lärare och lärande. Bonnier Carlsens marknadsposition, nätverk och kompetens ger synergier som är på riktigt, säger Marie Carlsson, chef för pedagogisk utgivning på Bonnierförlagen.

– Lärarna som varje dag lyfter våra barn till ökad kunskap och ökat självförtroende gör en fantastisk insats för hela samhället, säger Eva Skarp. Allt börjar med skolan, och det är de undervisande vardagshjältarna som Marie och jag brinner för. Vi vill använda vårt kunnande, våra erfarenheter och våra nätverk för att se till att de får oöverträffat bra verktyg.

De första titlarna i Bonniers satsning på läromedel kommer under våren 2018. Under det första helåret planeras 25 titlar.

– Det sker mycket spännande inom skolan och läromedel. Det känns naturligt för oss att vara en del av detta genom Marie Carlssons och Eva Skarps visionära perspektiv och skolnära syn på hur man kan utveckla läromedel i samverkan med Bonnier Carlsen, säger Håkan Rudels, vd Bonnierförlagen.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL