En delägare lämnar LC Förlag som ska byta namn

Madelene Lundvall och Yamilé Andreasson Craig, driver förlaget Everlasting Publisher.

LC Förlag tappar en delägare då Nicole Löv lämnar förlaget. Ett namnbyte blir en del av nysatsningen som innebär fokus på fantasy, erotik, romance och spänning.

– Vi har bestämt oss för att gå skilda vägar. Nicole lämnar förlaget eftersom vi haft olika syn på hur vi ska utveckla förlaget vidare, säger förlagschefen Yamile Andreasson Craig.

Madelene Lundvall, ansvarig för media- och affärsutveckling på förlaget, som redan tidigare ägde 10 procent, utökar sitt ägande i förlaget samtidigt som Yamile Andreasson Craig kommer att vara klar majoritetsägare.

LC Förlag kommer dessutom att byta namn inom kort.

– Vi har skickat in ansökan om namnbyte och hoppas att vi får godkänt på det namn vi valt. Innan dess kan vi tyvärr inte berätta det, säger Yamile hemlighetsfullt.

Förutom ett namnbyte kommer förlaget att göra en del förändringar när det gäller utgivningsprofilen. Den har kunnat uppfattas som lite spretig tidigare där fantasy och erotik blandats med titlar om NPF och ADHD samt olika fackböcker och biografier. Till Bokmässan släpptes spänningsromanen Så ta nu mina händer av Stefan Wallner och sammanlagt har förlaget 19 författare inom flera olika genrer.

– Vi kommer framöver att satsa på ett par genrer som ges ut under egna imprints: Fantasy (Magical), Erotik & Romantik (Temptation) och Spänningsromaner (Suspense), berättar Yamile.

De väljer alltså bort fackbokssidan eftersom det dels har varit för tidskrävande och dels varit svårt att nå ut till marknaden med de titlar som hittills getts ut.

– Vi väljer nu att fokusera på de genrer som vi sett säljer bäst på förlaget. Dessutom älskar vi fantasy, erotik och spänningsromaner som är bra underhållning helt enkelt. Jag tror det är svårt att kombinera fackböcker och skönlitterärt på ett litet förlag, säger Yamile.

Bästsäljare på förlaget är på printsidan Röda skyar, skriven av Madelene Lundvall och på ebokssidan Längtan och Lockelsen, två titlar av Yamile. Därmed kan man tänka sig att förhoppningarna på en nyligen släppt titel är stora.

Ropet från andra sidan kom alldeles nyligen och det är en bok som Madelene och jag skrivit tillsammans, berättar Yamile.

Förlagets hemvist blir fortfarande Varberg men eftersom Madelene bor utanför Stockholm så har de nära till media och inköpschefer.

– Idag sker ju ändå en stor del av kommunikationen via mejl och chatt så vi ser fördelar med att vi har kontor både på västkusten och östkusten. Vi ser fram emot 2018 då vi har en hel del nya projekt på gång, säger Madelene.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL