fbpx

Ursäkta röran, vi har byggt om hela Boktuggs sajt

Sölve Dahlgren, vd och chefredaktör för Boktugg. Foto: Conny Palmkvist
Idag lanseras den nya versionen av Boktugg.se och chefredaktören Sölve Dahlgren är nöjd med en rad förbättringar, både på ytan och bakom kulisserna.

Du känner säkert till att Boktugg.se växer hela tiden, fler besökare och fler prenumeranter på nyhetsbrevet. Under det senaste halvåret har teamet förutom att leverera nyheter även jobbat med att bygga om hela sajten från grunden.

Varför bygger ni om sidan?
– Det är flera olika skäl. Vi ville förbättra vissa saker rent layoutmässigt för att det ska bli lättare att hitta och enklare för oss som jobbar med att lägga upp artiklar. Samtidigt flyttar vi till en ny webbserver som vi hoppas ska göra sidorna mer snabbladdade, säger Sölve Dahlgren, chefredaktör för Boktugg.se.

Vilka förändringar kan besökarna vänta sig?
– Jag tror att man främst kommer att märka det rent visuella och att sidan laddar snabbare. Man kan scrolla neråt för att komma till nästa artikel, det har man kunnat även på den gamla sidan men det har varit lite segt för att den servern inte hängde med.

ANNONS

Vilken webbplattform använder ni?
– Hela sajten är byggd på WordPress, ett standardtema som vi sedan har pysslat och fixat med för att det ska bli som vi vill. Men det är inte 100 procent färdigt, det blir det aldrig. Men nu har vi kommit till den punkt där det är tillräckligt bra för att kunna släppa sajten och dra nytta av alla nya funktioner.

Vad händer framöver?
– Vi jobbar fortfarande med vårt tidningskoncept där den nya sajten är en förutsättning för att kunna ta nästa steg i det projektet. Dessutom räknar vi med att sälja mer annonser inte minst eftersom vi tror att antalet besökare kommer att fortsätta öka och då blir det verkligt intressant för förlagen att nå ut med sina nya titlar till bibliotek, bokhandlare och inte minst läsare. Det ska bli enklare, billigare och effektivare att marknadsföra sina böcker till rätt läsare.

Under onsdagen den 8 november sker flytten från den gamla till den nya sajten. Hittar du något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mejl till oss så försöker vi fixa det.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.