fbpx

Norstedts anmäler stinkattack mot författare

Olle Lidbom, Norstedts. Foto: Annika af Klercker

Vid en signering i Södertälje av boken Nätverket blev författaren Baris Kayhan attackerad med stinkspray. Norstedts har polisanmält händelsen.

Det var sista helgen i oktober då Baris Kayhan befann sig på Akademibokhandeln i Södertälje för att signera sin bok Nätverket som en okänd man tog sig in och sprayade mot bordet där författaren satt, rapporterar Dagens Nyheter.

– Situationen blev tumultartad, framför allt eftersom det stank väldigt illa, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts, till DN. Han var inte själv på plats vid signeringen men har fått återberättat från andra anställda på förlaget vad som hände.

ANNONS

Ingen ska ha skadats fysiskt under attacken men förlaget valde under tisdagen att göra en polisanmälan. De har höjt säkerheten kring Baris Kayhans kommande arrangemang, men har inte bekräftat om fler hot har riktats mot författaren.

– Det är alltid allvarligt när författare och journalister utsätts för hot eller trakasserier. Den här sortens attacker är till för att skrämma och markera, säger Olle Lidbom till DN, och poängterar att det känns viktigt att själva markera och agera mot händelsen.

Kayhans bok handlar om den kriminella organisationen Södertäljenätverket som verkade i Södertälje kring år 2010. En annan bok om samma nätverk, Följ fucking order av Ann Törnkvist, blev stoppad hos förlaget Brombergs, men plockades sedan upp av Mondial som kommer att ge ut den till våren.

ANNONS

Foto: Annika af Klercker

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.