Jacob Dalborg slutar som vd för Bonnier Books

Håkan Rudels, VD för Bonnierförlagen.

Bonnier Books vd Jacob Dalborg lämnar sin roll. Håkan Rudels, vd för Bonnierförlagen, fortsätter som tillförordnad affärsområdeschef.

Jacob Dalborg lämnar uppdraget som vd för Bonnier Books och sin plats i Bonniers ledning, rapporterar Resumé. Bonnierförlagens vd Håkan Rudels fortsätter som tillförordnad affärsområdeschef för Bonnier Books, en roll han har haft sedan i somras.

Enligt Svensk Bokhandel har Jacob Dalborg varit sjukskriven sedan sommaren.

ANNONS

Bonnier Books styrelse hoppas att snart kunna presentera en permanent lösning för vd-posten, enligt Resumé. Tidningen skriver även att Bonniers vd Tomas Franzén berättar i ett internt meddelande:

– Jacob Dalborg har lett Bonnier Books under en period där vi fortsatt att utveckla vår position som ett av Europas ledande förlagshus, och där Adlibris påbörjat sin resa från e-bokhandlare mot att bli en ledande svensk och nordisk e-handel alla kategorier. Bonniers första verksamhetsområde är idag vårt till omsättningen största, och fortsätter vara centralt för oss i vår vidare utveckling.

I Bonnier Books ingår bland annat Bonnierförlagen, Adlibris, BookBeat och Pocket Shop samt inte minst hela Bonniers internationella förlagsverksamhet.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.