Nu går ännu en klassisk bokhandelskedja i graven – fler lär följa

Book World stänger alla sina 45 affärer

Den 31 oktober 2017 blev det klart att Book World stänger alla sina 45 affärer, som är utspridda över sju amerikanska stater. Företaget har 320 anställda som nu blir arbetslösa i en redan ansträngd bransch.

Inventarier och lager säljs ut fram till januari månad, och flera initierade röster säger att andra kedjor antagligen kommer att gå samma öde till mötes om den vikande bokmarknaden fortsätter dala i samma takt.

Bakom nergången ligger till stor del en stark e-handel, som tar allt större marknadsandelar. Trenden har varit tydlig under flera år och när försäljningen för de traditionella handlarna uteblir så står de till slut chanslösa, allt enligt TMJ4.

ANNONS

Särskilt drabbade av Book Worlds konkurs blir staterna Wisconsin, Michigan, Minnesota, Illinois, Iowa, North Dakota och Missouri.

Kedjan har funnits sedan 1976 och har räknats som den fjärde största i USA.

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit sju romaner och tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.