Nya förmågor på HarperCollins Nordic

Céline Hamilton och Carina Nunstedt blir kollegor på HarperCollins.

Céline Hamilton rekryteras av HarperCollins Nordic som förläggare. Vi pratar med henne och med nyligen tillträdda förlagschef Carina Nunstedt.

– HarperCollins Nordic befinner sig i en expansiv fas, det känns jätteroligt att komma in nu. Och så rollen i sig, att utveckla förlagets utgivning i Sverige och Norden tillsammans med Carina och övrigt team, säger Céline Hamilton, som nyligen har rekryterats som senior editor/förläggare för att utveckla utgivningen både i Sverige och övriga Norden.

– Céline är en utvecklande förläggare med en bred bakgrund. Hon har jobbat nära flera stora svenska författare och har varit både skribent, affärsutvecklare och producent. Hon är en person med massor av energi vilket passar detta växande förlag, säger Carina Nunstedt, förlagschef på HarperCollins Nordic.

ANNONS

Céline har de senaste åren jobbat som litterär agent på Bonnier Rights och Partners in Stories (Natur & Kultur) där hon även arbetade som manusutvecklare och förläggande redaktör.

Kommer något vara nytt för dig i rollen som förläggare?
– Ja, absolut, och det är väldigt positivt, tycker jag. Tidigare har jag exempelvis arbetat främst med svenska skönlitterära författarskap, det kommer jag fortsätta med men jag kommer också jobba med utländska. Det ska bli roligt och utvecklande att fördjupa mig även i det, säger Céline Hamilton.

Hur känns det att ”byta sida” och börja jobba på förlag?
– För mig har det alltid handlat om författarskapet, att se det långsiktigt, det kommer inte förändras. Jag är fascinerad av den kreativa processen och tänker att jag kommer kunna fördjupa mig i den typen av arbete ytterligare nu, det ser jag fram emot. På Partners in Stories gav vi också ut böcker så det är inte nytt för mig på det viset. Agentrollen är intensiv och rolig, man skapar ett stort kontaktnät. Nu kommer jag röra mig inom ungefär samma fält som tidigare men på ett annorlunda vis, säger Céline.

ANNONS

Céline Hamilton är inte den enda nya förmågan på HarperCollins Nordic. Carina Nunstedt tillträdde som förlagschef i september 2017 då hon gick från att bland annat vara festivalchef på Crimetime och från det nya Forumimprintet Yourlife Books.

– Det har varit en oerhört händelserik och spännande start, berättar Carina för Boktugg. Jag är imponerad av hur mycket HarperCollins Nordic team har åstadkommit hittills, med lyckade lanseringar av både svenska stjärnor, Emelie Schepp med flera, och internationella författare, som Karin Slaughter vid sidan av den starka romanceutgivningen inom Harlequin. Jag har redan skrivit kontrakt med flera nya författare, från amerikanska thrillerförfattaren Don Winslow till Agneta Sjödin och nu Hannah Widell och Amanda Schulman. Vi har massor på gång!

Den allra senaste nyheten från HarperCollins Nordic är att de ger ut entreprenörsduon Hannah Widell och Amanda Schulman med boken The Diamond Year, baserad på Widells och Schulmans Fredagspodden. Boken är en fristående fortsättning på den bästsäljande fackboken The Golden Year från 2014 och släpps den 14 februari 2018, samtidigt som författarna startar sin Sverigeturné.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.