Stabilt besöksantal på Frankfurtmässan

Bokmässan i Frankfurt Hall 3.0 översikt. Foto: Frankfurter Buchmesse

Den totala besökssiffran för bokmässan i Frankfurt 2017 steg med 3 procent jämfört med 2016. Antalet branschbesökare var i princip detsamma som förra året.

När Bokmässan i Göteborg minskade antal besökare med 20 procent ökade Frankfurtmässan 2017 sitt totala besöksantal med ungefär 3 procent, till 286 425 personer (jämfört med 275 342 år 2016 och 281 753 åt 2015), rapporterar Publishers Weekly. Frankfurt är dock inte en konsumentmässa i samma utsträckning som vår Bokmässa, och bara en dag är öppen för allmänheten.

Besökarna med koppling till branschen har ökat i Frankfurt de senaste åren, men i år stannade siffran på ungefär detsamma som 2016 (med en liten dipp på 0.02 procent). Antalet utställare landade på 7 300 stycken från 102 olika länder.

Enligt Publishers Weekly präglades mässan av en känsla av stabilitet i förlagsbranschen, framför allt i branschprogrammet.

– Den globala bokbranschen går bättre nu än vad den har gjort de senaste 50 åren, och kanske ända sedan den föddes, sa Markus Dohle, CEO på Penguin Random House, i sitt öppningstal, och pekade bland annat på stadig tillväxt i många regioner och balans mellan print och digitala format.

Helt utan oroligheter klarade sig dock inte heller Frankfurtmässan – mässdirektören Juergen Boos lokal meddelade att polis var tvungen att bryta upp sammandrabbningar mellan olika politiska grupper i samband med mässan.

Foto: Frankfurt Book Fair

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL