Adlibris erbjuder blixtsnabba hemleveranser i ny app

Genom appen Adlibris Express ska Adlibris kunder kunna få hemleverans samma dag.

Genom appen Adlibris Express ska Adlibris kunder kunna få hemleverans av böcker och andra produkter samma dag, eller dagen därpå.

Adlibris lanserar sin nya app Adlibris Express där man erbjuder kunderna ”snabbare och bekvämare leveranser”. I appen samlas alla produkter som är tillgängliga för expressleveranser, vilket innebär att de som gör sin beställning före klockan 11 kan få sin order levererad samma dag. Detta gäller inom 24 städer i Sverige, för övriga landet gäller dagen efter.

– Vi vet att vissa av våra kunder går till den fysiska handeln när framförhållningen kanske är kortare som till exempel vid köp av presenter och där vill vi kunna erbjuda våra kunder ännu snabbare leverans för att möta det behovet. En annan aspekt är att vi vill kunna erbjuda möjligheterna att snabbt och smidigt få paketen levererade hem och att kunderna då ej behöver gå till ett ombud för att hämta ut sitt paket, säger Cajsa Malm, chef för affärsområdet Adlibris Next som utvecklat appen, till Boktugg.

Hon säger även i ett pressmeddelande att Adlibris gläds åt att kunna lansera appen i god tid före julhandeln, vilket nog inte är helt dumt då många vill ha snabba leveranser av sista minuten-julklappar.

Även på den vanliga sajten finns erbjudandet om hemleverans, på samma böcker och produkter som finns i appen. Alternativet hemleverans kostar 49 kronor, jämfört med fraktalternativet ”Snabbfrakt miljö” som kostar 25 kronor (leverans dagen efter) och vanlig frakt som kostar 14 kronor för ordrar upp till 99 kronor och är utan kostnad för ordrar som överstiger 99 kronor (leverans 2–3 vardagar).

Vad händer om kunden inte är hemma när hemleveransen kommer?
– Då hänger chauffören paketet på dörren, säger Cajsa Malm.

Än så länge finns Adlibris Express tillgängligt för iOS-användare. Leveranserna görs i samarbete med Best Transport.

Följande 24 städer erbjuds hemleveranser samma dag

Stockholm
Uppsala
Linköping
Norrköping
Västerås
Eskilstuna
Enköping
Strängnäs
Karlstad
Kristinehamn
Karlskoga
Mariestad
Skövde
Skara
Lidköping
Kumla
Degerfors
Hallsberg
Örebro
Köping
Arboga
Sala
Södertälje
Nynäshamn

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL