Mobibblan i Sundsvall är Årets mobila bibliotek 2017

Mobibblan i Sundsvalls kommun fick utmärkelsen Årets mobila bibliotek 2017, tidigare hette priset Årets bokbuss.

Utmärkelsen Årets mobila bibliotek, tidigare Årets bokbuss, tilldelas Mobibblan i Sundsvalls kommun för sin nytänkande och inspirerande verksamhet.

Priset Årets bokbuss instiftades 1998 i samband med 50-årsjubiléet för den svenska bokbussverksamheten. Från och med i år byter priset namn till Årets mobila bibliotek, eftersom en mobil biblioteksverksamhet kan anta många fler former idag.

Bakom priset står Svensk biblioteksförening och det delas ut till ”den mobila biblioteksverksamhet som på ett nyskapande sätt utvecklar verksamheten, samspelar med utvecklingen i samhället, har en väl förankrad verksamhet i kommunen/regionen och är inspiratör för kollegor”.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

I år belönas Mobibblan i Sundsvalls kommun för sin nytänkande och inspirerande verksamhet.

ANNONS

”Att skapa nya samverkansmöjligheter gör att den mobila verksamheten tillåter sig att ta en allt större plats, inte bara inom biblioteksområdet utan även inom ett vidgat kulturliv med programverksamhet av olika slag, som mötesplats och träffpunkt, som informationscenter och resurs för demokratisk utveckling. Allt detta är exempel på vad årets pristagare arbetar med”, skriver juryn i sin motivering.

Prisceremonin är öppen för alla och äger rum i Rotundan på Stockholms stadsbibliotek den 16 november klockan 17.

Juryn består av Anders Gistorp, ordförande, Lise-Lott Nilsson, Lund, Maria Gezelius, representant, för föregående års vinnare, Olof Berge Kleber, Borås, Helena Kettner Rudberg, Svensk biblioteksförenings styrelse.

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.