Biografier sålde bra i Frankfurt

Foto: iStock

Att Roger Daltreys och Chers biografier skapar intresse är kanske inte så förvånande, men flera andra biografier såldes för höga belopp under Frankfurtmässan.

Efter den senaste tidens tunga nyhetsrubriker tror många i förlagsbranschen att läsarna vill ha böcker med eskapism och anknytning till andra människor. Något som stack ut för bokmässan i Frankfurt 2017 var att flera biografier sålde överraskande bra, skriver Publishers Weeky.

ANNONS

Både Adrienne Brodeurs och Sara Seagers självbiografier sålde för sjusiffriga dollarbelopp. Wild Game av Brodeur såldes under en auktion med fjorton budgivare, och Seagers The Smallest Lights in the Universe sades av vissa insatta innehålla vad läsarna vill ha just nu: berättelser som ger hopp.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Kändisbiografier skapade också en del uppmärksamhet i Frankfurt, däribland The Who:s sångare Roger Daltreys biografi, som ännu saknar titel men som planeras att utkomma hösten 2018 (världsrättigheterna såldes till brittiska Blink Publishing och de amerikanska rättigheterna till Henry Holt). Det tillkännagavs även att artisten Cher har en biografi på gång.

Juristen och bloggaren Julie Yip-Williams biografi om hennes kamp mot cancern såldes för ett sexsiffrigt belopp till Random House, och även till Transworld i Storbritannien samt förlag i Nederländerna och Brasilien.

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.