fbpx

Biografier sålde bra i Frankfurt

Foto: iStock

Att Roger Daltreys och Chers biografier skapar intresse är kanske inte så förvånande, men flera andra biografier såldes för höga belopp under Frankfurtmässan.

Efter den senaste tidens tunga nyhetsrubriker tror många i förlagsbranschen att läsarna vill ha böcker med eskapism och anknytning till andra människor. Något som stack ut för bokmässan i Frankfurt 2017 var att flera biografier sålde överraskande bra, skriver Publishers Weeky.

Både Adrienne Brodeurs och Sara Seagers självbiografier sålde för sjusiffriga dollarbelopp. Wild Game av Brodeur såldes under en auktion med fjorton budgivare, och Seagers The Smallest Lights in the Universe sades av vissa insatta innehålla vad läsarna vill ha just nu: berättelser som ger hopp.

ANNONS

Kändisbiografier skapade också en del uppmärksamhet i Frankfurt, däribland The Who:s sångare Roger Daltreys biografi, som ännu saknar titel men som planeras att utkomma hösten 2018 (världsrättigheterna såldes till brittiska Blink Publishing och de amerikanska rättigheterna till Henry Holt). Det tillkännagavs även att artisten Cher har en biografi på gång.

Juristen och bloggaren Julie Yip-Williams biografi om hennes kamp mot cancern såldes för ett sexsiffrigt belopp till Random House, och även till Transworld i Storbritannien samt förlag i Nederländerna och Brasilien.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.