fbpx

Även Nextory fortsätter att växa kraftigt

Shadi Bitar, VD Nextory

Även Nextory fortsätter att växa. Under de första tre kvartalen i år har Nextory växt med 140 procent och räknar med att tredubbla medlemsbasen under året.

– Vi ligger före våra planer och har en fortsatt stark tillväxt. I takt med att marknaden utvecklas kommer vi också att se en större differentiering mellan de olika tjänsterna. Vårt mål är att bli den ledande aktören för e-böcker medan de andra i första hand är ljudbokstjänster, säger Shadi Bitar, vd för Nextory.

Boktugg har tidigare rapporterat om att Storytel fortsätter öka sin abonnentstock. Konkurrenten BookBeat meddelade att de hade växt med 65 procent under det tredje kvartalet och nu kompletteras bilden av att Nextory rapporterat en ökning med 140 procent sedan årsskiftet fram till siste september. Fortfarande släpper dock varken Nextory eller BookBeat några siffror på antalet abonnenter just nu vilket innebär att vi inte vet hur fördelningen av marknadsandelar ser ut. Klart är dock att streamingmarknaden som helhet växer kraftigt.

Förutom innehållet konkurrerar de olika streamingtjänsterna givetvis även med sina appar och användargränssnittet i dessa. Nextory satsar även här på att ligga i framkant när det gäller tjänsten och tekniken och var först med att lansera familjeabonnemang.

ANNONS

– Vi har en innovativ utvecklingsplan och planerar att vara först på marknaden med fler funktioner och finesser i tjänsten. Vilka kommer vi att berätta mer om längre fram, säger Shadi Bitar hemlighetsfullt.

Förutom utveckling av tjänsten för den svenska marknaden finns en utlandslansering planerad under nästa år. Vilket land det rör sig om vill han dock inte berätta ännu.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.