Kerstin Almegård blir Bonnier Faktas nya förläggare

Kerstin Almegård

I höst byter Kerstin Almegård förlag från Norstedts till Bonnier Fakta. Med sig i bagaget har hon en gedigen erfarenhet. 

Bonnier Fakta har rekryterat Kerstin Almegård som förläggare. Senast kommer Kerstin från Norstedts där hon varit verksam som förlagsredaktör och pocketansvarig i fem år. Sedan 2014 är Kerstin med i styrelsen för svenska PEN och har tidigare arbetat med illustrerad facklitteratur, POD-produktioner samt som redaktör för Semic. Med det bagaget tar hon förutom breda erfarenheter även med sig ett välgrundat nätverk till Bonnier.

– Jag är övertygad om att hon dessutom kommer att bidra mycket till hela förlaget med sin professionella, trygga och varma personlighet, säger Anna-Lena Hernvall, redaktionschef på Bonnier Fakta, i ett pressmeddelande. Hon är en betydelsefull rekrytering till Bonnier Faktas starka redaktion likväl som för våra fantastiska författare.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

ANNONS

Enligt pressmeddelandet känner Kerstin själv extra starkt för faktaböcker och ser med glädje på sitt nya uppdrag:

– Bonnier Fakta är ett förlag som i mina ögon alltid stått för en mycket gedigen, intressant och varierad utgivning, säger hon. Själv har jag lång erfarenhet från flera olika förlag av att arbeta med illustrerad facklitteratur och det är ett område som mitt hjärta slår extra hårt för! Det ska bli väldigt kul och stimulerande att bidra med mina kunskaper och idéer till en redan stark redaktion.

Kerstin tillträder tjänsten på Bonnier Fakta den 20 november 2017.

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.