fbpx

Kerstin Almegård blir Bonnier Faktas nya förläggare

Kerstin Almegård

I höst byter Kerstin Almegård förlag från Norstedts till Bonnier Fakta. Med sig i bagaget har hon en gedigen erfarenhet. 

Bonnier Fakta har rekryterat Kerstin Almegård som förläggare. Senast kommer Kerstin från Norstedts där hon varit verksam som förlagsredaktör och pocketansvarig i fem år. Sedan 2014 är Kerstin med i styrelsen för svenska PEN och har tidigare arbetat med illustrerad facklitteratur, POD-produktioner samt som redaktör för Semic. Med det bagaget tar hon förutom breda erfarenheter även med sig ett välgrundat nätverk till Bonnier.

– Jag är övertygad om att hon dessutom kommer att bidra mycket till hela förlaget med sin professionella, trygga och varma personlighet, säger Anna-Lena Hernvall, redaktionschef på Bonnier Fakta, i ett pressmeddelande. Hon är en betydelsefull rekrytering till Bonnier Faktas starka redaktion likväl som för våra fantastiska författare.

ANNONS

Enligt pressmeddelandet känner Kerstin själv extra starkt för faktaböcker och ser med glädje på sitt nya uppdrag:

– Bonnier Fakta är ett förlag som i mina ögon alltid stått för en mycket gedigen, intressant och varierad utgivning, säger hon. Själv har jag lång erfarenhet från flera olika förlag av att arbeta med illustrerad facklitteratur och det är ett område som mitt hjärta slår extra hårt för! Det ska bli väldigt kul och stimulerande att bidra med mina kunskaper och idéer till en redan stark redaktion.

Kerstin tillträder tjänsten på Bonnier Fakta den 20 november 2017.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.