Martin Widmark och Helena Willis möter lässugna fyror

Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan 2017. Foto: Anna von Friesen

I ett läsfrämjande projekt arrangerat av BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen får klass 4 från Vällsjöskolan varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet.

Projektet är en så kallad Läskick som ingår i det större initiativet Läspeppen, som drog igång för ungefär ett år sedan. I denna Läskick får klass 4 från Vällsjöskolan träffa författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan, få varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet, för att sedan under hösten arbeta med boken i klassen. Bakom projektet står BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen.

– Vi har valt ut en klass som ska jobba med Slottsmysteriet under hösten. Det här är startskottet, att barnen får träffa Martin Widmark och Helena Willis. Under hösten kommer de att dokumentera sitt arbete med boken på Läspeppens Facebooksida. Så där kan man följa arbetet, säger Emma Kindblom från BTJ.

Exakt hur upplägget för arbetet med boken kommer att bli återstår att se för den som är intresserad, men klassen kommer bland annat att ha en läsecirkel och jobba med deckartema.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

ANNONS

Det här är BTJ:s andra Läskick, den första var med författaren Kajsa Gordan och Rabén & Sjögren, där olika klasser tävlade om ett författarbesök. Då var det en klass i Malmö som vann. Emma berättar att tanken är att BTJ ska ha två Läskickar per termin där de gör något läsfrämjande tillsammans med en skolklass.

– Intresset är stort för Läspeppen hittills, det märks att det är många som vill jobba läsfrämjande!

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.