Martin Widmark och Helena Willis möter lässugna fyror

Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan 2017. Foto: Anna von Friesen

I ett läsfrämjande projekt arrangerat av BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen får klass 4 från Vällsjöskolan varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet.

Projektet är en så kallad Läskick som ingår i det större initiativet Läspeppen, som drog igång för ungefär ett år sedan. I denna Läskick får klass 4 från Vällsjöskolan träffa författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis på Bokmässan, få varsitt signerat exemplar av Slottsmysteriet, för att sedan under hösten arbeta med boken i klassen. Bakom projektet står BTJ i samarbete med Bonnier Carlsen.

– Vi har valt ut en klass som ska jobba med Slottsmysteriet under hösten. Det här är startskottet, att barnen får träffa Martin Widmark och Helena Willis. Under hösten kommer de att dokumentera sitt arbete med boken på Läspeppens Facebooksida. Så där kan man följa arbetet, säger Emma Kindblom från BTJ.

Exakt hur upplägget för arbetet med boken kommer att bli återstår att se för den som är intresserad, men klassen kommer bland annat att ha en läsecirkel och jobba med deckartema.

Det här är BTJ:s andra Läskick, den första var med författaren Kajsa Gordan och Rabén & Sjögren, där olika klasser tävlade om ett författarbesök. Då var det en klass i Malmö som vann. Emma berättar att tanken är att BTJ ska ha två Läskickar per termin där de gör något läsfrämjande tillsammans med en skolklass.

– Intresset är stort för Läspeppen hittills, det märks att det är många som vill jobba läsfrämjande!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL