Krigarkatter fascinerar både stora och små

I Bokfabrikens monter samtalar redaktör Sarah Linton med bokbloggaren Elin Tell om barnboksserien Warriors som fått många fans bland unga läsare.

Elin Tell, 22 år, har drivit sin bokblogg Tickmick sedan april 2015. Den hon recenserar är en blandning av böcker, men det mest fantasy. Sarah Linton jobbar som redaktör på Bokfabriken för barnboksserien Warriors, som bland annat uppmärksammats genom att vinna Stora ljudbokspriset tidigare i år.

Sarah berättar att reaktionen från biblioteken har varit att barnen älskar böckerna i Warriors-serien. Elin håller med:

ANNONS

– Böckerna griper verkligen tag och man faller för dem med en gång. Det är dessutom en annorlunda approach, jag har nog inte läst någon annan bok ur ett kattperspektiv. Böckerna har många roliga och speciella karaktärer.

Warriors-serien är översatt från engelska, och på originalspråk finns ett trettiotal böcker i flera olika ”profetior” (sviter). De är skrivna av ett författarkollektiv som gemensamt går under pseudonymen Erin Hunter. På svenska finns än så länge sex böcker, den sjunde boken och del ett i den andra profetian, kommer ut i början av oktober. Böckerna började publiceras 2003, men det dröjde ända till 2016 innan de kom på svenska.

– Serien hade varit runt på flera olika svenska förlag, men ingen fastnade, berättar Sarah Linton.

ANNONS

I samband med att hon anställdes som redaktör på Bokfabriken 2016 började förlaget diskutera att utöka sin utgivningslista med barnböcker, och då kom Warriors på tal.

– Klart vi skulle satsa på den serien, tyckte jag! Och det har gått jättebra, de säljer i ett jämnt flöde. Den första boken har vi fått trycka om.

I övrigt har Bokfabriken legat lite lågt med sin barnboksutgivning, förutom Warriors finns än så länge Sagolunden av Sofia Bergting.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.