Debutant väcker intresse utomlands med bok om får

Aslı Erdoğan foto/copyright: Ugur Bektasbykk

UK Rights till Axel Lindéns debutroman Fårdagboken såldes efter bara några timmar. Enligt Bonnier Rights finns intresse på flera andra håll i världen.

Det senaste året har vi sett flera fall då svenska debutanter sålt bra utomlands genom pre-empt (rättighetsförsäljning före utgivning). Den senaste svenska uppstickaren som verkar gå hem i andra länder är Axel Lindén (1972). På några få timmar hade engelska rättigheter (UK Rights) för hans debutroman Fårdagboken köpts av förlaget Quercus (Hachette).

– Quercus är det perfekta hemmet för Fårdagboken i Storbritannien, vi kunde inte vara gladare. Den här försäljningen är en fantastisk inledning på den internationella resan för boken, som vi ser fram emot att sälja brett, säger Amanda Bértolo Alderin, litterär agent på Bonnier Rights.

Fårdagboken är en underfundig bok som handlar om en akademiker som flyttar ut på landet och får ansvaret för en flock får. ”En bok om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under”, heter det i förlagets presentation. Axel Lindén bor själv på den svenska landsbygden.

Quercus kommer att ge ut boken under titeln Counting Sheep hösten 2018. På svenska kommer boken ut den 6 oktober på Albert Bonniers Förlag.

Foto: Caroline Andersson

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL