Carlsson Bokförlag tar ställning mot rasism genom utbudet av böcker på Bokmässan

I år har Carlsson Bokförlag tagit med ovanligt många böcker som visar att de tar avstånd från högerextrema krafter. Något som besökarna uppskattar.

Carlssons Bokförlag grundades 1984 och har med andra ord drygt 30 år på nacken. Utgivningen ligger på mellan 70 och 80 titlar per år och totalt har förlaget gett ut ungefär tretusen titlar, enbart facklitteratur.

– Vi ger ut ganska smal facklitteratur. Böcker som är viktiga och behöver ges ut men kanske inte alltid är storsäljare eller premieras av andra förlag. Titlar som spelar roll, säger Katarina Sandart som jobbar med marknad/PR på Carlsson Bokförlag.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Enligt Katarina har de på torsdagseftermiddagen en bra bokmässa hittills – ett bra flöde av folk, en del bokförsäljning, glada författare och intresserade kunder.

– Vi hade lite krångel med transport av böcker, men det kan man väl vänta sig …

Just i år har Carlssons tagit med sig en hel del både nya och äldre titlar för att markera mot de högerextrema krafterna.

ANNONS

– Vi profilerar oss väldigt tydligt emot det, och vi säljer vi en hel del av de titlarna. Vi märker ett större intresse för den typen av böcker i år och många visar uppskattning för att vi har tagit med dem och att vi tar avstånd från de högerextrema krafterna.

En trend i övrigt är att Carlssons ser att samhälle och politik, böcker om omvärlden och nutidshistoria är ämnen som intresserar folk särskilt mycket just nu.

Så vad är det bästa med mässan?
– Det bästa med mässan är att man får träffa alla kompisar och gamla kollegor i branschen, och alla är på gott humör!

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.