Linda Ahrgren, vd Digilär: ”Vi kommer att få ytterligare muskler”

Linda Ahrgren

Läromedelsföretaget Digilär förvärvas av Natur & Kultur och kan därigenom snabbare erbjuda elever och lärare ett bredare utbud av digitala läromedel.

I samband med att Natur & Kultur förvärvar det digitala läromedelsföretaget Digilär hoppas de två läromedelsproducenterna bli ledande inom utvecklingen av digitala läromedel.

Linda Ahrgren, vd för Digilär, berättar att mycket kommer att förbli detsamma även efter ägarbytet. Både Digilär och Natur & Kultur är experter på svensk skola, från allt vad gäller läroplaner, arbetssätt och utmaningar.

ANNONS

– Digilär och Natur & Kultur kompletterar verkligen varandra. Vi har gott renommé inom kvalitetssäkrat material framtaget av ämnesexperter och fokus på användarens upplevelse, med teknisk höjd och tydliga pedagogiska mervärden.

Vad innebär det för Digilär att få ett stort förlag som Natur & Kultur i ryggen?
– Vi kommer att få ytterligare muskler så att vi snabbare kommer att kunna erbjuda våra kunder ett bredare utbud och fler funktioner som har ett tydligt mervärde för elev och lärare.

Digitala läromedel utgör idag 10 procent av läromedelsmarknaden. Linda har varit länge i branschen, bland annat som chef för digitala medier på Natur & Kultur och chef för digitala läromedel på EF Education first.

ANNONS

– Med digitala läromedel har man möjlighet att anpassa lärandet och göra det tillgängligt för alla. Att just kunna individualisera och anpassa undervisningen efter varje elevs behov i ett klassrum på 30 elever är nyckeln för en lärare. Våra digitala läromedel sparar även tid för läraren, så att läraren kan göra det dem är bäst på, det vill säga att undervisa.

Hur är intresset och mottagandet ute i skolorna?
– Mycket bra. Lärare sätter idag högre krav på ett digitalt läromedel, vilket är en bra trend.

Foto: Simone Kamm/Digilär

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.