fbpx

Linda Ahrgren, vd Digilär: ”Vi kommer att få ytterligare muskler”

Linda Ahrgren

Läromedelsföretaget Digilär förvärvas av Natur & Kultur och kan därigenom snabbare erbjuda elever och lärare ett bredare utbud av digitala läromedel.

I samband med att Natur & Kultur förvärvar det digitala läromedelsföretaget Digilär hoppas de två läromedelsproducenterna bli ledande inom utvecklingen av digitala läromedel.

Linda Ahrgren, vd för Digilär, berättar att mycket kommer att förbli detsamma även efter ägarbytet. Både Digilär och Natur & Kultur är experter på svensk skola, från allt vad gäller läroplaner, arbetssätt och utmaningar.

ANNONS

– Digilär och Natur & Kultur kompletterar verkligen varandra. Vi har gott renommé inom kvalitetssäkrat material framtaget av ämnesexperter och fokus på användarens upplevelse, med teknisk höjd och tydliga pedagogiska mervärden.

Vad innebär det för Digilär att få ett stort förlag som Natur & Kultur i ryggen?
– Vi kommer att få ytterligare muskler så att vi snabbare kommer att kunna erbjuda våra kunder ett bredare utbud och fler funktioner som har ett tydligt mervärde för elev och lärare.

Digitala läromedel utgör idag 10 procent av läromedelsmarknaden. Linda har varit länge i branschen, bland annat som chef för digitala medier på Natur & Kultur och chef för digitala läromedel på EF Education first.

ANNONS

– Med digitala läromedel har man möjlighet att anpassa lärandet och göra det tillgängligt för alla. Att just kunna individualisera och anpassa undervisningen efter varje elevs behov i ett klassrum på 30 elever är nyckeln för en lärare. Våra digitala läromedel sparar även tid för läraren, så att läraren kan göra det dem är bäst på, det vill säga att undervisa.

Hur är intresset och mottagandet ute i skolorna?
– Mycket bra. Lärare sätter idag högre krav på ett digitalt läromedel, vilket är en bra trend.

Foto: Simone Kamm/Digilär

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.