Scholastic tappade stor del av försäljningen utan Harry Potter

Amerikanska Scholastic tappar 33 procent jämfört med 2016. Anledningen? Ingen bok kunde mäta sig i försäljning med Harry Potter och det fördömda barnet.

ANNONS

JK Rowlings Harry Potter och det fördömda barnet som kom ut 2016 var en skjuts för Scholastics resultat. I år ser det inte riktigt lika bra ut, Scholastic tappar 52 procent på barnböcker och 33 procent totalt jämfört med samma period förra året. Från 282,7 miljoner dollar till 189,2 miljoner dollar.

Nedgången beror på att man saknar en bästsäljare i samma kaliber som Harry Potter. Enligt Publisher’s Weekly menar Scholastics CEO Dick Robinson att man har haft flera bästsäljande titlar, men resultatet avslöjar tydligt att ingen av dem har kunnat mäta sig med avkastningen från förra årets Harry Potter-succé.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Försäljningen inom trade-segmentet tappade så mycket som 60 procent under kvartalet (juni-augusti) och gick från 116,9 miljoner dollar till 46,7 miljoner dollar. Även utlandsförsäljningen påverkades av förra årets internationella försäljning av Harry Potter och det fördömda barnet, här tappade man med 14 procent.

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.