fbpx

BookBeat lanserar i Tyskland

Niclas Sandin, VD för streamingtjänsten BookBeat.

BookBeat expanderar och går in på den tyska ljudboksmarknaden. Därmed etablerar sig Bookbeat på sin fjärde geografiska marknad.

I september har BookBeat öppnat sin ljudbokstjänst för tyska användare, för att skräddarsy tjänsten utefter deras behov. Ett första steg för att ta sig in på den tyska marknaden. Tyskland erbjuder stora möjligheter: den digitala försäljningen av ljudböcker i Tyskland växte förra året med cirka 25 procent.

– Tyskland är en av världens största ljudboksmarknader med en potential som är svår att matcha någon annanstans i världen. I Tyskland har vi möjlighet att både vara med och öka den digitala tillväxten samtidigt som transformationsresan från en närmare 70 procentig fysisk andel, på en marknad med över 80 miljoner invånare, bara befinner sig i startgroparna, säger Niclas Sandin, vd BookBeat.

ANNONS

Redan från början har BookBeat fått med sig över femtio tyska förlag som ska erbjuda ljudböcker via den Bonnierägda ljudbokstjänsten. I ett pressmeddelande framkommer också att BookBeat växer i personalstyrka i samband med lanseringen.

– När vår ägare, Bonnier, redan driver ett av de ledande förlagen på marknaden känns BookBeats expansion in på den tyska marknaden som ett självklart nästa steg, säger Niclas Sandin.

Tyskland blir den fjärde geografiska marknaden för BookBeat, som utöver Sverige sedan tidigare finns i Finland och Storbritannien.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.