Karolina Ek blir pocketansvarig på Norstedts

Karolina Ek och Otto Sjöberg (foto: Magnus Fond)

Norstedts förstärker sin utgivning av pocketböcker och anställer Karolina Ek från Pocketförlaget som ansvarig för pocketutgivningen.

Norstedts satsar på pocketutgivningen och anställer Karolina Ek, som närmast kommer från en förläggartjänst på Pocketförlaget. Tidigare har hon arbetat på andra förlag som både redaktör och förläggare.

– Jag är jätteglad över möjligheten att få vara med från början när Norstedts nu tar ett samlat grepp om sin pocketutgivning. Pocket är ett fantastiskt roligt format att arbeta med och jag ser fram emot att få använda min erfarenhet på ett förlag som har en så pass bred och intressant utgivning som Norstedts, säger Karolina Ek.

Hennes främsta uppgift när hon tillträder den 1 november som ansvarig för Norstedts pocketutgivning blir att leda och planera arbetet för hela utgivningen inom Norstedts pocket.

– Jag tilltalas av pocketformatet bland annat för att pocketen genom sin storlek och sitt pris är lättillgänglig för många. En pocket spontanköps i betydligt större utsträckning än en inbunden bok och samtidigt är det många läsare med stenkoll på den svenska bokutgivningen som väntar tills en viss titel kommer ut i pocket, säger Karolina.

Otto Sjöberg, vd på Norstedts Förlagsgrupp, säger i ett pressmeddelande att Norstedts samlar all pocketutgivning på egen lista och dessutom utökar utgivningen med Massolits pockettitlar.

– Vi kommer satsa mer på att stärka varumärket och arbeta betydligt mer aktivt mot återförsäljare och läsare, säger Otto Sjöberg.

 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL