fbpx

Roos & Tegnér anställer Helena Nord och Petra Ward

Michael Tegnér

Fackboksförlaget Roos & Tegnér växer och rekryterar samtidigt två personer: Petra Ward blir säljchef och Helena Nord blir marknadschef.

– Sälj och marknad har alltid varit prioriterat för oss, säger VD Michael Tegnér. Alla är duktiga på sälj och marknad här, men jag har själv haft tjänsten som VD och marknadschef. Nu har vi börjat växa ordentligt med en aggressiv tillväxtplan, och det finns inte en chans att jag ska hinna med det ovanpå allt annat.

Michael berättar att de har letat länge efter rätt personer, men eftersom de är ganska kräsna så har det tagit lite tid att hitta rätt.

ANNONS

– Det är inte så vanligt att man anställer två personer på en gång, men nu hittade vi både Petra och Helena samtidigt, så då blev det helt enkelt så.

Petra Ward kommer närmast från tjänsten som tillförordnad VD på Pocketförlaget (som meddelar att man avvecklar utgivningen under 2018, rapporterade Svensk Bokhandel under fredagen), och har även en bakgrund från bland annat Norstedts. Helena Nord har arbetat som kommunikatör och projektledare på Malmö högskola.

– Under hösten kommer vi lansera ens digital plattform för marknadsföring och där kommer Helena att passa bra in, hon är en fena på digital marknadsföring! Vad gäller sälj så finns det egentligen inga gränser, det finns massor av kanaler och Petra har superstor erfarenhet.

ANNONS

Själv kommer Michael att kunna släppa lite av uppgifterna kring marknad och sälj och fokusera på allt annat som behövs när man växer: affärsutveckling, långsiktiga planer och allt som hör det vanliga VD-skapet till.

– Rekryteringarna är ett led i vårt mål att växa, och jag tror det kommer att bli jättebra, säger Michael.

Nyligen offentliggjordes Roos & Tegnérs bokslut för 2016 och förlaget kan konstatera en fortsatt stabil lönsamhet.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

– Förra året gick bra, vi ökade igen. Nu omsätter vi nästan 12 miljoner och gick med 1 miljon i vinst, vilket vi även gjorde året innan. Vi har för avsikt att fortsätta öka de närmsta åren, och vi kommer att öka ännu mer nu när vi fått in duktigt folk!

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.