fbpx

Boktugg nominerade till Årets förnyare på MegAward

Mediedagarna i Göteborg, Meg16 MegAward. Foto: Meg

Boktugg är ett av flera företag som nominerats till utmärkelsen Årets förnyare på Meg17 (Mediedagarna i Göteborg).

Rekordmånga nomineringar har kommit in till årets upplaga av MegAward. Både privatpersoner och organisationer har nominerats i kategorierna Årets förnyare och Årets normbrytare. Finalisterna utses inom kort och den 27 september presenteras årets vinnare i samband med ett mingel på Meg17.

Årets förnyare tilldelas en person, organisation eller projekt som det senaste året har utvecklat mediebranschen genom innovation av något slag.

Bland årets nominerade hittas förutom Boktugg även Mobile Stories, Vagabond, Officerstidningen, Kvällspasset i P4, Breakit, Kit, Social view, Annette Novak, Magda Gad, Tomas Kvarnkullen och Anna Ekelund. Även den journalistiska roboten Robotea och utställningen I’m alive finns bland de nominerade.

ANNONS

Juryn som utser vinnaren består av Per Schlingmann, PR-konsult, Aldijana Talic, Publicistklubben, Anna Troberg, DIK, Darja Isaksson, digital strateg och Frida Edman, Meg.

– Precis som tidigare år nomineras enskilda personer och aktörer som betyder mycket för den enskilda produktutvecklingen eller mediebranschen i stort. Det är viktigt att lyfta fram föregångare. Den nya trenden är att nu nomineras även unika samarbeten, tekniska lösningar och nya aktörer utifrån en mer vidgad mediebransch, vilket är spännande och talande för den tid vi lever i. Att just en robot skulle bli nominerad hade vi nog svårt att förutspå för några år sedan, säger Frida Edman, ansvarig Meg, i ett pressmeddelande.

För oss på redaktionen är nomineringen ytterligare ett kvitto på att vi fyller ett behov hos våra läsare. Den senaste månaden har vi slagit flera besöksrekord och har nu över 30 000 unika besökare per månad på Boktugg.se samtidigt som vårt nyhetsbrev når allt fler. Det här sporrar oss att bevaka bokbranschen ännu bättre.

ANNONS

Men det delas ut fler priser på Meg. Den nyinrättade kategorin Årets normbrytare är en person, organisation eller projekt som bryter upp förlegade normer och som genom sitt arbete nyanserar och berikar mediebilden. Priset delas ut i samarbete med Genews.

Bland årets nominerade finns bland andra Vem vet mest, Kreatörskvinnor.se, Ellen Telje, Genusfotografen, VK Media, #ochjagprotesterade, News55, Gatutidningen Faktum, Axess, Anette Novak, Nils Engvall, Olivia Svenson och Frida Söderlund, Kit Sport, Kit Beauty, Magda Gad och LeNoir Agency. Juryn består av Wendy Francis, normkritisk verksamhetsutvecklare, Malin Ekman, journalist, Olga Stern, vd Genews och Martina Jeansson, projektledare Meg.

– Vi är jätteglada över vårt nya pris Årets Normbrytare, som är ett samarbete mellan Meg och Genews. Med priset vill vi lyfta upp och peppa de som använder sina plattformar till att forma om den befintliga mediabilden genom att utmana normer och traditionella strukturer, säger Olga Stern, vd Genews.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Vinnarna i kategorierna Årets förnyare, Årets normbrytare och Årets raket (där vinnaren utses av Medieakademin) presenteras vid Megs mingel den 27 september klockan 17.30.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.