Mediedagarna i Göteborg, Meg16 MegAward. Foto: Meg

Boktugg nominerade till Årets förnyare på MegAward

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boktugg är ett av flera företag som nominerats till utmärkelsen Årets förnyare på Meg17 (Mediedagarna i Göteborg).

Rekordmånga nomineringar har kommit in till årets upplaga av MegAward. Både privatpersoner och organisationer har nominerats i kategorierna Årets förnyare och Årets normbrytare. Finalisterna utses inom kort och den 27 september presenteras årets vinnare i samband med ett mingel på Meg17.

Årets förnyare tilldelas en person, organisation eller projekt som det senaste året har utvecklat mediebranschen genom innovation av något slag.


ANNONS


Bland årets nominerade hittas förutom Boktugg även Mobile Stories, Vagabond, Officerstidningen, Kvällspasset i P4, Breakit, Kit, Social view, Annette Novak, Magda Gad, Tomas Kvarnkullen och Anna Ekelund. Även den journalistiska roboten Robotea och utställningen I’m alive finns bland de nominerade.

Juryn som utser vinnaren består av Per Schlingmann, PR-konsult, Aldijana Talic, Publicistklubben, Anna Troberg, DIK, Darja Isaksson, digital strateg och Frida Edman, Meg.

– Precis som tidigare år nomineras enskilda personer och aktörer som betyder mycket för den enskilda produktutvecklingen eller mediebranschen i stort. Det är viktigt att lyfta fram föregångare. Den nya trenden är att nu nomineras även unika samarbeten, tekniska lösningar och nya aktörer utifrån en mer vidgad mediebransch, vilket är spännande och talande för den tid vi lever i. Att just en robot skulle bli nominerad hade vi nog svårt att förutspå för några år sedan, säger Frida Edman, ansvarig Meg, i ett pressmeddelande.

För oss på redaktionen är nomineringen ytterligare ett kvitto på att vi fyller ett behov hos våra läsare. Den senaste månaden har vi slagit flera besöksrekord och har nu över 30 000 unika besökare per månad på Boktugg.se samtidigt som vårt nyhetsbrev når allt fler. Det här sporrar oss att bevaka bokbranschen ännu bättre.

ANNONS

Men det delas ut fler priser på Meg. Den nyinrättade kategorin Årets normbrytare är en person, organisation eller projekt som bryter upp förlegade normer och som genom sitt arbete nyanserar och berikar mediebilden. Priset delas ut i samarbete med Genews.

Bland årets nominerade finns bland andra Vem vet mest, Kreatörskvinnor.se, Ellen Telje, Genusfotografen, VK Media, #ochjagprotesterade, News55, Gatutidningen Faktum, Axess, Anette Novak, Nils Engvall, Olivia Svenson och Frida Söderlund, Kit Sport, Kit Beauty, Magda Gad och LeNoir Agency. Juryn består av Wendy Francis, normkritisk verksamhetsutvecklare, Malin Ekman, journalist, Olga Stern, vd Genews och Martina Jeansson, projektledare Meg.

– Vi är jätteglada över vårt nya pris Årets Normbrytare, som är ett samarbete mellan Meg och Genews. Med priset vill vi lyfta upp och peppa de som använder sina plattformar till att forma om den befintliga mediabilden genom att utmana normer och traditionella strukturer, säger Olga Stern, vd Genews.

Vinnarna i kategorierna Årets förnyare, Årets normbrytare och Årets raket (där vinnaren utses av Medieakademin) presenteras vid Megs mingel den 27 september klockan 17.30.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.