Storytel Pocket lever vidare efter lyckat experiment

Sommarens experiment med pocketutgivning av populära ljudboksserier från Storytel Original blev en succé. Därför blir Storytel Pocket nu en egen utgivningslinje.

Sommarens experiment med pocketutgivning av de de tre mest lyssnade, egenproducerade ljudboksserierna Svart stjärna, Virus och Byvalla blev framgångsrikt och har resulterat i beslutet att fortsätta satsa på en helt en egen utgivningslinje; Storytel Pocket.

– Byvalla har sålt bäst. Vi tryckte bara en upplaga på 3000 ex per titel eftersom vi ville testa formatet, men de gick åt snabbt så vi har fått trycka till av alla tre, vi är väldigt glada. Helt utan marknadsföring dessutom, säger Anna Öqvist Ragnar på Storytel.

Med utgivning av pocketböcker som först utkommit i ljudboksformat under konceptet Storytel Original, etablerar nu Storytel en ny utgivningsordning i bokbranschen; ljud först, därefter tryckta böcker. Men det blir långt ifrån alla Storytel Original-titlar som hamnar i Storytel Pocket.

ANNONS

– Vi kommer att välja dem som sålt bra i ljudformat och som vi tror lämpar sig för pappersformat.

Pocketsläppen kommer att ske med ungefär tre veckors mellanrum med start i september, och först ut på höstlistan är Leffe Grimwalkers hårdkokta thriller Tick Tack och Erik Thulins spänningsroman Jordbunden som släpps denna vecka (utgivningsdag 15 september).

I oktober väntar Westins bageri och senare i höst andra delen av Svart stjärna och Virus.

ANNONS

– Även Byvalla säsong 2 släpps i pocket förstås. Summer Karlsson kommer nog i vår. Vi uppdaterar vår lista löpande och räknar med att släppa i alla fall 10-12 titlar per år, säger Anna Öqvist Ragnar.

Man kan ju tänka sig att en annons i slutet av boken ”Lyssna på nyutkomna Storyteltitlar eller läs dem på din platta” skulle vara ett intressant sätt att hitta nya läsare/lyssnare.

Kommer ni att använda pocketböckerna för att marknadsföra ljudbokstjänsten?
– Vi valde att inte göra så mycket reklam för Storytel i pappersböckerna för att inte i onödan provocera återförsäljarna som kanske inte skulle ta in titlarna då. Men det står lite texter om var man kan lyssna på säsong 2 av dem om man skulle vilja.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Boktugg har tidigare skrivit om POD-revolutionen och sömlös POD som allt fler förlag nu satsar på.

Har ni diskuterat utgivning i något annat format som inbundet alternativt tillgängliggöra de här titlarna i mjukband/storpocketformat via POD? För de läsare som föredrar fullstor text?
– Nej vi är nog inte där ännu, vi provar oss fram med pocketarna så länge.

Kommer Storytel Pocket i något annat land?
– Jag hoppas det, säger Anna Öqvist Ragnar.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.